YAŞAM - YEME - İÇME
Kakaolu kahvaltı bisküvileri
Büsküvi mi demeli, kurabiye mi? Aslında tam kahvaltılık, yumuşacık ve yapımı da gayet kolay. Ağızda dağılan bu tarifi denerken beni anacağızdan eminim... Çay davetlerinizde de beğeni toplayacağından hiç kuşkum yok.

Bisküvi doğru kelime değil aslında.. Ama kurabiye de değil.. Ekmek de değil. Öyle birşey ki ısırır ısırmaz kahvaltı için ne kadar uygun birşey olduğunu anlayabiliyorsunuz. Ne çok şekerli, ne az.. Ağızda dağılan bu nefis bisküvileri nutella eşliğinde yemelisiniz.
O kadar pratik bi yapımı var ki. Tüm malzemeleri sırasıyla mikser kabına koyup hamur haline getirdikten sonra fırın tepsisine diziyorsunuz ve 15 dakika fırınladıktan sonra kahvaltınız için hazır hale gelmiş oluyorlar. En güzeli sıcacık fırından çıkar çıkmaz tüketmek. Ve mutluluğun tadına varmak! Meyve şurupları, farklı soslar, dondurma veya sadece taze meyvelerle inanılmaz uyumlu oluyorlar. Önceden pişirip sonradan tüketmek isterseniz, servis etmeden önce 100 derecelik fırında ısıtarak fırından yeni çıkmışcasına taze, kıyır kıyır bisküviler elde edebilirsiniz.
Hafta sonu kahvaltılarınızı renklendirecek, çikolata severleri mest edecek, çocuklarınızın yüzünü güldürecek bir tarif sizi bekliyor!

- Malzemeler: • 310 gr un
• 40 gr kakao
• 75 gr esmer şeker
• 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karbonat
• 170 gr tereyağ (soğuk ve küp küp kesilmiş)
• 290 gr kefir. Kefiriniz yoksa ayran kıvamına getirdiğiniz yoğurt da kullanabilirsiniz.
• 2 tatlı kaşığı vanilya özütü


- Yapılışı: • Fırınınızı 220 derecede ısıtın ve iki adet yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi hazır edin.

• Mikser kabınıza kuru malzemeleri koyarak harmanlayın.

• Tereyağını ekleyin ve hamur karıştırma aparatıyla (yoksa elinizle) kum kıvamına gelene kadar karıştırın.

• Kefir ve vanilyayı da ekleyin ve hamur haline gelene kadar karıştırın.

• Tezgahınıza bir yağlı kağıt serin ve üzerine hamuru koyun.

• Hamurdan büyükçe parçalar kopartarak fırın tepsilerinize aralarda biraz boşluk kalacak şekilde dizin.

• Elinizi unlayarak üzerlerine bastırın ve yuvarlak hale getirin.

• Fırında 15 dakika pişirdikten sonra servis edin.

• Bon Appétit!

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler