YAŞAM - YEME - İÇME
İncirli Cheesecake Mevsimin incirleri ile mükemmel bir uyum sağlayan, kıvamına bayılacağınız çok çok hafif bir cheesecake pişirdim. Mevsime göre başka meyveler de kullanabilirsiniz. Hepsi de çok yakışıyor.
Güzel bir pasta yapmak denince aklıma ilk cheesecake düşer. Çünkü hem çok az malzeme ile yapmak mümkün, hem pratik hem de gösterişli oluyor. Tarifteki detaylara bağlı kalarak birebir uymak ise tek şartı. Taze meyveler işe sihir katıyor.

Sevdiklerimin özel günlerini her defasında birer cheesecake ile kutlamak da artık bir gelenek haline geldi bizde, üstelik çeşitlendirmek o kadar mümkün ki! Çikolata aşıklarına tabanı brownie'li ve çikolata soslu, meyveseverlere frambuaz soslu, hafif tatlardan hoşlananlara limonlu, yumurtasız yiyenlere pişmeyen soğuk versiyonu.. Bunlar sadece anlık aklıma gelenler.. Her damak tadına göre envai çeşit cheesecake pasta pişirmeniz mümkün. Bugünkü ise benim favorilerimden biri. İnanılmaz hafif bir dokuya sahip. İncirlerle birlikte denge kurmasını istediğim için şeker oranını düşük tuttum ve harcına limon koydum. Tam da olması gerektiği gibi çok hafif ve fresh oldu ve bir dilimle asla yetinemedik! İster incir ister farklı bir meyve ile, bu cheesecake'i mutlaka yapılacaklar listenize ekleyip tadına varın derim!

- Malzemeler: • TABANI İÇİN: 2 su bardağı rondoda çekilmiş toz burçak bisküvi (veya istediğiniz herhangi bir bisküvi)
• 1/2 tatlı kaşığı tarçın
• 115 gr (1/2 su bardağı) erimiş tereyağ
• HARCI İÇİN: 450 gr labne peyniri
• 3 adet yumurta
• 200 gr (1 su bardağı) şeker
• 473 ml (2 su bardağı) krema
• 70 gr (1/4 su bardağı+1 yemek kaşığı) limon suyu
• 1 adet limon kabuğunun rendesi
• 1 tatlı kaşığı vanilya


- Yapılışı: • TABANIN YAPIMI: Öncelikle fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın

• Yaklaşık 20 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıbınızın tabanına uyacak şekilde yuvarlak yağlı kağıt keserek yerleştirin.

• Büyük bir kapta toz bisküvi, tereyağ ve tarçını spatula ile birbirlerine güzelce yerleştirin.

• Büyük bir kapta toz bisküvi, tereyağ ve tarçını spatula ile birbirlerine güzelce yedirin ve kalıbınızın tabanına dökerek kaşık yardımıyla her yerine eşit şekilde yayın.

• Harcını yapana kadar buzdolabında bekletin.

• HARCIN YAPIMI: Bir çırpma kabında labne peyniri ve şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker arada çırpmak suretiyle ekleyin.

• Ayrı bir kapta krema, limon suyu, limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın ve çırpma kabına ekleyin.

• Hepsini birlikte karışana kadar çırptıktan sonra buzdolabından çıkardığınız kalıbınıza döküp üzerini düzleştirin.

• Kalıbın dış tarafına sarmak için büyük boy alüminyum folyo kesin ve dışına tamamen sarın.

• İçi yarısına kadar su dolu bir fırın tepsisine cheesecake'inizi oturtun ve fırında yaklaşık 1 saat, kenarları hafif kızarıncaya kadar pişirin.

• Fırından çıkartıp, içi sulu fırın tepsisinden nazikçe çıkartın, oda sıcaklığında soğutun ve sonra kalıbından kesinlikle çıkarmadan buzdolabına aktarın.

• 1 gece buzdolabında bekledikten sonra kalıptan çıkartıp üzerini taze incirlerle süsleyebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler