YAŞAM - YEME - İÇME
İftar sofrasına özel kavun dolması Ramazan yemekleri menümde biraz eskiye Osmanlı Saray Mutfağına uzanıyoruz, bugün sizlerle paylaşacağım bu nadide tarifte damaklarınız bayram edecek.
Kavun Dolması birçok lezzeti içinde barındıran bir lezzet şöleni. İftar sofranızda baş köşeyi alacak bu tat senfonisini hazırlaması kısa zaman almasına rağmen unutmanız yıllarınızı alacak.

Meyve ve etin mükemmel buluşması sizlerin sofralarında daha bir anlam kazanacak o zaman tarife geçelim.

- Malzemeler: • 1 adet kavun
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 avuç badem
• 1 avuç Antep fıstığı
• 1 avuç kuş üzümü
• 400 gram dana kıyma
• 1 avuç pirinç
• 1\4 dereotu
• 1 \4 maydanoz
• 1 tatlı kaşığı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı toz kişniş
• 1 çay kaşığı yenibahar
• Kavunlu sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam dereotu, 1 tutam maydanoz


- Yapılışı: • Soğanları yemeklik doğrayın ve tereyağında pembeleşinceye kadar pişirin.

• Üzerine sırası ile bademleri, fıstıkları, kuş üzümlerini ekleyin bir miktar kavurun.

• 5 dakikada haşlanmış pirinçlerinizi ekleyin.

• Dereotu ve maydanozu ekleyin,

• Tuz, karabiber, toz kişniş ve yenibaharı ekleyip karıştırın.

• Kavunu ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.

• İç kısmını bir miktar oyun ve üzerine sos yapmak için kenara ayırın.

• Oyduğumuz kavunun içerisine hazırlamış olduğumuz dolma içini ekleyin.

• 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

• Kavunun iç kısmından oyarak çıkarttığımız parçaları bir yemek kaşığı tereyağı ile kısık ateşte pişirin.

• Üzerine bir tutam maydanoz ve dereotu ekleyin.

• Fırından çıkarttığımız kavun dolmasının üzerine sosu gezdirerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler