YAŞAM - YEME - İÇME
Hindistan cevizi sütü ile pişirilmiş körili tavuk Yanında haşlanmış pirinç ve brokoli ile Hint mutfağından sağlık ve zindelik vaat eden bir tavuk yemeği.
Sağlıklı yaşam ve sağlıkla yaşam istiyorsak bazı algıları, tabuları yıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Damak zevklerimizi değiştirmeyi, yeniliklere açık olmayı tavsiye ediyorum. Yapmaya çalıştığım şey ise sizleri dünyadan farklı lezzetlerle buluşturabilmek, hepsini bizzat deneyip, deneyimleyip sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Pişirmeden, tatmadan anlaşılmaz duyguları sizinle paylaşmak istiyorum birazcık. Kimler neler yiyor, nasıl daha başarılı, nasıl daha zinde kalabiliyor bunlar sır değil sadece deneyip yaşamımıza katmayı kabul etmemiz gereken şeyler. Bir miktar sağlık bir miktar hız, sağlıklı yemek için günlerinizi harcamanıza gerek yok. Şimdi tarifin tadını çıkartın.

- Malzemeler: • 3 adet tavuk baget(but bütün) (Ölçüler 2 kişilik porsiyona göre hazırlanmıştır)
• 3 diş sarımsak
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 30 gr tereyağı (2 yemek kaşığı)
• 200 ml hindistan cevizi sütü(1 su bardağı)
• 1 tatlı kaşığı toz köri
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yeteri miktarda tuz ve karabiber
• Haşlanmış pirinç için malzemeler: 1 su bardağı yasemin pirinci, haşlamak için su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr brokoli


- Yapılışı: • Tavukları kemiklerinden ayırıyoruz ve kuşbaşı bir şekilde kesiyoruz. Hazırladığımız tavukları zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine ediyoruz.

• Tavamıza ilk önce tavukları atıyoruz ve bir miktar soteliyoruz, sonrasında yemeklik doğramış olduğumuz kuru soğanı ve tereyağını ilave ediyoruz.

• Tavuklar ve soğanlar renklerini değiştirdikten sonra Hindistan cevizi sütümüzü, baharatlarımızı ve sarımsağımızı ekleyip kısık ateşte tavamızın ağzı kapalı bir şekilde 20 dakika kadar pişiriyoruz.

• Haşlanmış pirinç için suyumuzu kaynatıyoruz, içerisine tuzu ve pirinçleri atıyoruz yaklaşık 8 dakika haşlayıp süzüyoruz.

• Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ve pirinç sirkemizi ekleyip servise hazırlıyoruz.

• Bir başka tencerenin tabanına biraz su ekleyip üzerine bir tel yerleştiriyoruz, telimizin üzerine brokolilerimizi ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Brokoliyi ne kadar itiyorsanız o kadar pişirebilirsiniz benim önerim ise bir miktar dişe geliyor olmasıdır.

• Tavuğumuzu haşlanmış pirinç ve brokoli ile servis ediyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler