YAŞAM - YEME - İÇME
Havuçlu pratik pasta tarifi Sonbaharın gelmesiyle mutfaktan havuçlu tarçınlı kek kokuları yükselmeye başladı. Damla Şeftalicioğlu sizlerle en sevdiği tarfini paylaşıyor.
Keki, en sevdiğim havuçlu tarçınlı kek tarifim! Hani herkesin bir tane olur ya, malum isminin ünü var, her sonbaharda evlerden mis kokusu yükselir. Benimki de çok tarif denedikten sonra tadar tatmaz gömü bulmuşçasına heyecanı saran bu kek işte.

MALZEMELER

Havuçlu Kek için;

·         170 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·         200 g (1 su bardağı) toz şeker

·         54 g (1/4 su bardağı) zeytinyağı

·         2 yumurta

·         1,5 tatlı kaşığı vanilya özütü

·         210 g (1,5 su bardağı) un

·         1 tatlı kaşığı karbonat

·         1 tatlı kaşığı kabartma tozu

·         Yarım tatlı kaşığı tuz

·         1 tatlı kaşığı tarçın

·         1,5 su bardağı havuç (rendelenmiş)

·         1 su bardağı ceviz (küçük küçük parçalanmış)

Sosu için;

-60 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
-115 g labne peyniri (soğuk)
-200 g (1 + 1/4 su bardağı) pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Havuç Süslemeleri için;

· 1 adet havuç
· Yarım tatlı kaşığı limon suyu
· Su
· Taze nane

YAPILIŞI

1.    Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

2.    23 cm’lik kelepçeli kalıbınızı yumuşamış tereyağı ile yağlayın ve kalıbınızın tabanına uygun yağlı kağıt keserek yapıştırın.

3.    Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve tarçını harmanlayın.

4.    Büyük boy bir çırpma kabında tereyağını şekerle birlikte rengi açılana kadar çırpın.

5.    Teker teker olmak üzere yumurtaları ekleyin.

6.    Vanilyayı ve zeytinyağını da ekleyin.

7.    Kuru karışımı ıslak karışıma ilave edin birbirleriyle karışana kadar çırpın.

8.    Havuç ve cevizleri de ekleyip spatula ile karıştırın.

9.    Harcı kalıba dökün ve 35-40 dakika pişirin.

10. Sos için labne peyniri, tereyağı ve vanilyayı 1-2 dakika çırpın. İçine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin ve kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Sosu kekin üzerine döküp yayarak pasta haline getirin.

11. Süslemek için bir kaseye soğuk su ve limon suyunu koyun. Bir meyve soyacağı ile havucu ince dilimler halinde doğrayın. 15 dakika suyun içerisinde bekletin. Sonrasında kurulayın ve kıvırarak sosunu döktüğünüz kekin üzerine çiçekler şeklinde dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler