YAŞAM - YEME - İÇME
Güveçte fener balığı Balık tercihini ille de ızgaradan yana kullananlardan mısınız? O halde değişik pişirme teknikleri ile yeni lezzetlere merhaba deyin.
Soslarla lezzetlendireceğiniz ya da farklı malzemelerle bir araya getireceğiniz balık tarifleri sofranıza yeni bir heyecan katacak.

Çocukluğumda babam balıkçılık yaptığı için, haftada birkaç günümüz balıksız geçmezdi. O yıllarda balık yemekten bu kadar zevk almazdım fakat son yıllarda değişik pişirme metotları ve soslarla balıklar vazgeçilmezlerim arasına girdi. Genellikle balık dendiği zaman ya kokusundan ya da pişirme işlemi zor olduğundan uzak durulur. Oysa bu lezzetli deniz ürününü sofralardan eksik etmemek gerekir. Balıkların yağlanmaya başladığı bu aylarda bol miktarda Omega 3 içeriği için balık tüketmenizi özellikle tavsiye ederim 

- Malzemeler: • 500 gr Fener balığı
• 1\4 limon suyu
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 15- 20 adet arpacık soğan veya 1 büyük kuru soğan
• 15- 20 adet cherry domates veya 2 adet domates
• 3 diş sarımsak
• 1 adet kapya biber
• 2 adet defne yaprağı
• 1 adet sivri biber
• 2 adet kuru cin biberi (chilly biberi)
• 1 bardak su
• 100 gr taze kaşar peyniri
• Tuz, karabiber.


- Yapılışı: • Balıkları küp şeklinde doğrayalım, limon suyu, tuz, karabiber, defne yaprağı ve bir miktar zeytinyağı ile 30 dakika marine edelim.

• Tavamıza geri kalan zeytinyağımızı ekleyelim sırası ile arpacık soğanları, sivri biberi, kapya biberi, domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip 3 -5 dakika kadar soteleyelim.

• Güveçlerimizi alalım ve içerisine sebzeli karışımımızdan dökelim, üzerine balık parçalarımızı ekleyip bir miktar su koyup önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 6 dakika pişirelim.

• Güveçleri dışarı çıkarıp, üzerine rendelenmiş peynirleri ekleyip 5 dakika daha fırına verelim.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler