YAŞAM - YEME - İÇME Glutensiz şeftalili kek tarifi Hazır tam mevsimiyken, bu hafta sonu çay saatinize eşlik edecek bir şeftalili kek yapmaya ne dersiniz? 26 PAYLAŞIM
profil
Damla Şeftalicioğlu
21.07.2018
Banner

Pofidik ve nemli dokusuyla tam bir yaz keki değil mi? Ilık ikindi saatlerinde demini almış bir fincan çayın yanında bir dilim; tam da yorgunluk atmalık. Mevsimin en bol bulunan meyvelerinden birisi şeftalinin lezzetinin hamura geçtiği, bol yoğurtlu bir kek, üstelik glutensiz olmasıyla çok daha hafif. 

Glutensiz pişirmek istemezseniz normal unla da yapabilirsiniz. Kesinlikle kritik, aşırı dikkat gerektiren noktaları olmayan, fazlasıyla pratik ve elinizin altındakilerle ortaya çıkabilecek en şahane ev keklerinden birisi...

She Likes Food adlı sitedeki tariften adapte edilmiştir.

Malzemeler

-280 gr (2 su bardağı) glutensiz un
-5 gr (1+1/4 tatlı kaşığı) kabartma tozu
-3 gr (1/2 tatlı kaşığı) karbonat
-1/2 tatlı kaşığı tarçın
-2 gr (1/4 tatlı kaşığı) tuz
-113 gr tereyağ (8 yemek kaşığı) (oda sıcaklığında yumuşamış)
-150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
-50 gr (1/4 su bardağı) esmer şeker
-2 adet yumurta
-1+1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
-1 su bardağı yoğurt
-2-3 adet (2 su bardağı) şeftali (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)

Yapılışı

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

2. Yaklaşık 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbınızı (veya borcam da olur) hafif sıvıyağ ile yağlayın ve tabanına uygun olacak şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırın.

3. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağını şekerlerle birlikte yaklaşık 2-3 dakika rengi hafif açılıp kabarıncaya kadar çırpın.

4. İçine teker teker olmak suretiyle yumurtaları ekleyin. Vanilyayı ekleyin.

5. Yoğurdu da ekleyip hafif çırpın.

6. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçın, karbonat ve tuzu harmanlayın. Karışıma ekleyin.

7. Kek karışımı olduğunda çırpmayı bırakın, içine küp küp kestiğiniz şeftalileri ekleyin ve spatula ile karıştırın.

8. Kalıbınıza dökün. Fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatın fakat içinde 15 dakika kadar kalsın. (Glutensiz keklerin ani hava değişimine maruz kalması sönmelerine sebebiyet verebilir)

9. Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve ister çırpılmış krema ve şeftali dilimleriyle, ister sade şekilde tadına varın.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler