YAŞAM - YEME - İÇME
Fırında leziz bonfile tarifi İftar sofralarını vazgeçilmezi et bu seferde siz değerli okurların sofralarını taçlandıracak. Hal böyle olunca da hepimizin sevdiği eti en güzel pişirme tekniklerini bilerek ve tanıyarak yapmak çok önemli. Sizin için hazırladığım bu bilgileri zaman kaybetmeden uygulayın!
Öncelikle bilmemiz gereken en önemli noktalardan biri etimizi tanıyabilmek ve hangi kas gurubuna ait olduğunu bilmek. Yani etimiz kassız etler gurubuna mı giriyor yoksa kaslı etler gurubuna giriyor.

Hareketli mi? Hareketsiz mi?

 Hangi hayvana ait olursa olsun nasıl ki bir insanın hareket eden kasları (kol, ayak, omuz ve bacak ) sert ve kaslı oluyorsa hayvanların da tıpkı insanlar gibi bu kasları sert ve kaslı oluyor. Bu etler dokuları gereği uzun süreli pişirme yöntemleri gerektirir. ( Haşlamak, rosto ve fırında pişirme yöntemleri gibi… ) 

 Hareketsiz yani kassız etler ise daha çok hayvanın sırt kısmı, bel ve göğüs omurlarından oluşur. Bu etler ise aslında çoğumuzun yemekten çok zevk aldığı bonfile, antrikot, pirzola, kontrafile gibi kassız etlerdir. Bu etler ise haraketli etlere göre daha çok pişirme metotlar ve püf noktaları gerektirir. Kızgın bir demir döküm tava ya da Fransızlar gibi çelik bir tavada bu etleri bir damla ayçiçek yağı veya daha az kalorili avokado ve susam yağı ile pişirebilirsiniz. Benim en çok tercih etiğim ve yöntemlerden biri önceden her iki tarafının güzelce mühürlenip daha sonra fırında 200 derecede 15 dakika kadar yüksek ateşte eti pişirmektir.

- Malzemeler: • 500 gram bonfile
• 1/2 çay bardağı zeytinyağ
• 1 yemek kaşığı kekik
• 2 dal biberiye
• 3 yemek kaşığı kapari
• 1 kutu mantar yıkanmış ve ince dilimlenmiş
• 3 dal maydanoz
• 2 adet sarımsak
• Tuz ve karabiber


- Yapılışı: • Eti işlem görmeden birkaç dakika önce oda sıcaklığında bekletin.

• Yemek pişirme poşetinin içerisine biberiye, kekik, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ilave edip 1 saat kadar bekletin.

• Fırınınızı 200 dereceye getirin.

• Kızmış tavanızın içine, bir damla yağ damlatıp tavanızın her yerine eşit bir şekilde yayın.

• Etin her iki tarafı kahverengine dönecek şekilde kızartın.

• Yarım çay bardağı zeytinyağını, kapari, kekik, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiberi havanın içerisine alıp güzelce dövünüz.

• Hazırladığınız karışımı etin üzerine sürüp 15 dakika kadar fırınlayın.

• Fırından çıkartıp 3-4 dakika kadar bekletip etin suyunun içinde kalmasını sağlayın.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler