YAŞAM - YEME - İÇME
Fırında beşamel soslu patates Blondiechef İzem Armağan, yapımı çok pratik ve sofralarda diğer yemeklerinizin yanına eşlik edecek lezzetli bir tarifle karşınızda.
- Malzemeler: • 4 adet patates
• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 kaşık tereyağı
• Sıvı yağ
• Karabiber
• Kırmızı toz biber
• Tuz
• Muskat Rendesi
• 1 adet soğan
• 1 avuç karanfil
• 1/2 çay bardağı cheddar peyniri


- Yapılışı: • Fırını 180 dereceye ayarlayın.

• Patatesleri soyup incecik bir şekilde kesip suyun içerisinde nişastası gidene kadar bekletin.(10-15 dakika kadar beklettiğinizde patatesleriniz daha kıtır olacaklardır)

• Kabuklarını soyduğumuz soğanı ortadan ikiye kesip bir parçasına karanfilleri batıralım. Sütü ve soğanı olduğu gibi tencerenin içerisinde hafifçe kaynatalım. Muskatı ilave edip hafifçe karıştıralım.

• Ayrı bir tavada tereyağını ekleyip unu hafif kavuralım. Soğanı sütün içerisinde çıkartıp tencerenin içerisine ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ekleyip içerisine kaşar peynirini ilave edip 1-2 dakika daha bu şekilde pişirelim.

• Borcamı yağlayalım patatesleri güzelce bir sıra halinde yerleştirelim. Hazırladığımız karışımı patateslerin üzerine döküp fırında 25 dakika kadar pişirelim. Üzerine rendelenmiş cheddar peynirini serpip tekrardan fırına verelim kaşarlar eriyince fırını kap

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler