YAŞAM - YEME - İÇME
Ev yapımı marshmallow Kendi marshmallow'umu kendim pişiriyorum diyebilmek hoş olmaz mı? Tam da sıcak çikolatalık soğuk havalar gelmişken.
Ev yapımı marshmallow
Ev yapımı marshmallow
Bu tarif hazırını satın almaya son dedirtecek şahane bir şey. Üstelik buzdolabında soğuma süreci hariç sadece 10 dakikamı aldı hazırlaması. Böyle de kısa bir sürede pamuk gibi, şahane kıvamlı bir lezzet elde ettim!

İki malzemesi var olmazsa olmaz: Toz jelatin ve glikoz.

Bu ikisinden birisi yerine ne kullanabiliriz veya birini elesek olur mu gibi soruları öngörebildiğim için açıklama ihtiyacı hissettim. Evet her market rafında olmayan malzemeler ama bilin ki pastacılık malzemesi satan her dükkanda var. İnternetten de "pastacılık malzemeleri" diye arama yaptığınızda bir dolu eve sipariş gönderen siteyle karşılaşacaksınız. Yani tarifi yapmaya kararlıysanız; ki marshmallow-sever'seniz veya sevgiliniz için hazırlamayı kafanıza koyduysanız hiç durmayın ve malzemelerinizi hemen alıp pişirmeye koyulun! Benden size garanti, şahane marshmallowlar çıkacak ortaya çünkü bu tarif hiç şaşmıyor. 

Öyleyse eşimin bir ısırık alıp, "bunlar muhteşem ötesi olmuş!" deyip yemeyi durduramadığı bu pamukları pişirelim hep birlikte. Kış soğuklarında sıcak çikolatalarınıza eşlik ederken lezzete lezzet, keyfinize keyif katacaklarına emin olabilirsiniz. 


Önceki ve Sonraki
Haberler