YAŞAM - YEME - İÇME
Ev yapımı marshmallow Kendi marshmallow'umu kendim pişiriyorum diyebilmek hoş olmaz mı? Tam da sıcak çikolatalık soğuk havalar gelmişken.
Bu tarif hazırını satın almaya son dedirtecek şahane bir şey. Üstelik buzdolabında soğuma süreci hariç sadece 10 dakikamı aldı hazırlaması. Böyle de kısa bir sürede pamuk gibi, şahane kıvamlı bir lezzet elde ettim!

İki malzemesi var olmazsa olmaz: Toz jelatin ve glikoz.

Bu ikisinden birisi yerine ne kullanabiliriz veya birini elesek olur mu gibi soruları öngörebildiğim için açıklama ihtiyacı hissettim. Evet her market rafında olmayan malzemeler ama bilin ki pastacılık malzemesi satan her dükkanda var. İnternetten de "pastacılık malzemeleri" diye arama yaptığınızda bir dolu eve sipariş gönderen siteyle karşılaşacaksınız. Yani tarifi yapmaya kararlıysanız; ki marshmallow-sever'seniz veya sevgiliniz için hazırlamayı kafanıza koyduysanız hiç durmayın ve malzemelerinizi hemen alıp pişirmeye koyulun! Benden size garanti, şahane marshmallowlar çıkacak ortaya çünkü bu tarif hiç şaşmıyor. 

Öyleyse eşimin bir ısırık alıp, "bunlar muhteşem ötesi olmuş!" deyip yemeyi durduramadığı bu pamukları pişirelim hep birlikte. Kış soğuklarında sıcak çikolatalarınıza eşlik ederken lezzete lezzet, keyfinize keyif katacaklarına emin olabilirsiniz. 

- Malzemeler: • 21 gr toz jelatin (4 tatlı kaşığı)
• 240 ml (1 su bardağı) su (ikiye bölünmüş)
• 300 gr (1+1/2 su bardağı) toz şeker
• 300 gr (1 su bardağı) glikoz
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı vanilya özütü (yoksa koymayın)
• 80 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri (ikiye bölünmüş)


- Yapılışı: • Büyük boy bir borcama veya iki adet orta boy borcamın içlerinin heryerini sıvıyağ ile kaplayın. Bolca sürüp peçete ile yayın.

• Benim borcam seçimim fazla küçük oldu ve kalın marshmallowlar elde etmiş oldum. İkiye bölseydim dedim hatta sonrasında çünkü ince olduğunda kalıplarla çıkarmak daha kolay oluyor. Dolayısıyla bu tecrübemden yararlanarak size borcamınız çok büyük değilse ik

• Büyük boy bir mikser kabına (cam veya metal, plastik olmasın) jelatin ve suyun yarısını(120 ml-yarım su bardağı) koyun.

• Çırpma teli ile karıştırıp bekletin.

• Derin ama küçük boy bir tencere veya sos tavasına suyun kalanı, toz şeker, glikoz ve tuzu koyun.

• Glikozu kolayca kabından alıp tencereye koymak için ellerinizi öncesinde ıslatın. Yapışkan olan glikoz böylece elinize yapışmayacak, kolayca alabileceksiniz.

• Kısık ateşte spatula ile şeker eriyene kadar karıştırın.

• Şeker eriyince ocağın altını açın ve kesinlikle karıştırmayın.

• Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alın ve bir yandan çırpıcınızla düşük hızda çırparak sicim gibi akıtarak jelatinli çırpma kabının içine ekleyin.

• Ve tamamını ekledikten sonra mikserinizi son hızda çalıştırarak yaklaşık 10 dakika, karışım ılınıp bembeyaz kabarana kadar çırpın.

• Vanilyayı ekleyin.

• Karıştıktan sonra yağlı borcamlarınıza marshmallowunuzu paylaştırın. Üzerlerini spatula ile düzleyin.

• Pudra şekerinin yarısını (40 gr-1/4 su bardağı) üzerlerine serpin.

• Üzerlerini kapatmadan buzdolabına koyun ve 3 saat veya ertesi güne kadar bekletin.

• Buzdolabından çıkarmadan önce bir tepsiye pudra şekerinin kalanını koyun.

• Borcamları çıkartın. Kalpli kalıbınızı güzelce sıvıyağ ile yağlayın ve bastırarak kalpler çıkartın, tepsinin üzerine koyup pudra şekerine iyice bulayın.

• Kalp kalıbınızı yağlamak önem taşıyor, aksi takdirde kalıba yapışacağı için rahatça çıkaramayabilirsiniz. Örneğin bıçakla kesmek istiyorsanız da bıçağı yine yağlamanız gerekiyor. Sonrasında pudra şekerine bulamak da önemli.

• İster tek başına, ister sıcak çikolata veya tatlılarınızda dekoratif olarak tüketebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler