YAŞAM - YEME - İÇME
Ev yapımı dondurma eşliğinde muhteşem bir tat Bu hafta sıcaklar iyice bastırdı! Yazın yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde ev yapımı buz gibi dondurmadan daha iyi ne gelebilir bünyeye?
İnanılmaz ferahlatıcı sadece 3 malzemeden oluşan tam bir "İtalyan Gelato'su" yaptım, hafif kıvamlı ve çok lezzetli! Üstelik dondurma makinası gerekmeden, karıştır ve dondur! Eh tek başına yemek olmaz dedim ve ortaya bir koca tabak Banana Split çıktı.

Bu tarifin yıldızı daha önce kendi blogumdaki Magnolia tarifi için de yaptığım "yoğunlaştırılmış şekerli süt". Evde yapıyorsam daima Cafe Fernando'nun tarifini yapıyorum, hiç şaşmıyor. Bu defa konservede buldum ve hemen kaptım! Siz de hazır bulabiliyorsanız alabilir veya kendiniz yapabilirsiniz.

Siz de kendi dondurmanızı yapmaktan büyük keyif alıyorsanız bu tada mutlaka varmalısınız! Benim Banana Split tarifim ile de çalamayacağınız kalp olduğunu düşünmüyorum, nefis oldu! 

Yoğunlaştırılmış şekerli süt için; 600 ml sütü büyük boy bir tencereye koyun ve orta-yüksek ateşte kaynamaya başladığı an ateşten alıp kabaran sütün sönmesi için 1 dakika bekleyin. Ocağın altını kısıp en küçük ateşe koyun ve tencerenin içinde her daim bir tahta kaşık bulundurun. 1 saat boyunca, her 15 dakikada bir üzerinde oluşan kaymağı sıyırıp  atarak pişirmeye devam edin. Bu sürenin sonunda sütü ocaktan alın, orta boy bir tencereye süzerek koyun ve içine 100 gr şekeri ekleyin. Ocakta orta ateşte hafif kaynayıp içindeki şeker eriyene kadar 1 dakika kadar kaşıkla karıştırın. Ocaktan alarak bir kaba aktarın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Bu tariften 150 ml çıkacaktır.

- Malzemeler: • 150 ml (1/2 su bardağı+2 yemek kaşığı) yoğunlaştırılmış şekerli süt
• 24 gr (3 yemek kaşığı) kakao
• 240 ml (1 su bardağı) krema
• Banana split için:
• 1 adet muz
• Çikolatalı dondurma
• Çikolatalı sos (100 gr krema ile 100 gr küçük doğradığınız çikolatayı ocakta karıştırarak eritin.)
• Kiraz, çilek
• Fındık, fıstık, badem, Oreo kırıkları


- Yapılışı: • Orta boy bir kapta yoğunlaştırılmış şekerli süt ve kakaonun yarısını çırpma teli ile karıştırın.

• Kakaonun diğer yarısını da ekleyin ve karıştırın.

• Bir çırpma kabında kremayı koyulaşıp sertleşene kadar hızlıca çırpın.

• Sertleşen kremadan bir koca kaşık kakaolu karışıma koyup çırpma teli ile karıştırın ve bu karışımı kabarttığınız kremanızın içine koyun.

• Spatula ile iki karışımı birbirine güzelce yedirin.

• Tercihen baton bir kalıp (tost ekmeği kalıbı) içine karışımı dökün. Üzerine streç film temas edecek şekilde tamamen kapatın ve buzluğa koyun.

• Donana kadar bekletin.

• Bir tabağa muzunuzu yatay şekilde keserek yerleştirin.

• Dondurma ve diğer malzemeler ile süsleyin ve sosunuzu döküp servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler