YAŞAM - YEME - İÇME En pratik magnolia puding tarifi Bu efsane tatlıyı evde kolayca hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? 34 PAYLAŞIM
profil
Damla Şeftalicioğlu
07.09.2018
Banner

Her daim mutfağınızda, elinizin altında bulunan birkaç malzeme çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz gibi dilediğiniz bir borcamda veya kavanozlarda çok tatlı bir sunuma sahip bir muzlu tatlı. Muzlu puding yerine dilerseniz başka meyvelerle de çeşitlendirebilirsiniz.

Bu sütlü tatlı için tek gereken pişirip hazırladıktan birkaç saat sonra tüketilmesi. Pudingin içindeki bisküvileri yumuşatması ve buzdolabında soğuması için biraz zaman gerekiyor.

Herkesin bayıldığı Magnolia tatlısının Damy versiyonunu dilerim siz de deneyip çok seversiniz! 

Malzemeler

-500 ml (2 su bardağı) süt
-150 gr (3/4 su bardağı) şeker
-35 gr (1/4 su bardağı) un
-1 çimdik tuz
-1 yemek kaşığı vanilya özütü (veya 1 çubuk vanilya veya toz vanilin)
-3 adet yumurta
-Muz ve Cici Bebe Bisküvisi

Yapılışı

- Orta boy bir tencerede süt, un, şeker ve tuzu çırpma teli ile ocakta ısınıncaya kadar karıştırın.
- Bir kaseye yumurtaları kırıp çırpın.
- Isınan sütlü karışımdan bir kepçe yumurtalara ekleyin. Karıştırın ve bir iki kepçe daha sütten ekleyin. Sonra sütlü tencereye bir yandan yine çırpma teli ile karıştırarak yumurtalı karışımı yavaş yavaş dökün. Vanilyayı da ekleyin. Kaynayana kadar çırpma teli ile orta ateşte karıştırmaya devam edin.
- Kaynayınca ocaktan alın ve soğuyana kadar bir çırpıcıyla çırpın.
- Bir borcama (veya kavanozlara) önce cici bebe bisküvileri, muz dilimleri ve biraz puding karışımından koyun. Sonra yine aynı şekilde katları tekrarlayın ve puding karışımıyla bitirin.
- Dilediğiniz gibi servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler