YAŞAM - YEME - İÇME Elmalı blondie tarifi Brownie mi blondie mi? Hangisi favorim karar vermek zor, ikisi de çok çok özel lezzetler benim için! Çikolatalıysa brownie, açık renkse blondie oluyor. En birbirine benzeyen yanları ise kıvamları, yoğun ve vazgeçilmez lezzette olan dokuları. Elmalı yapılabilecek en en enfes lezzetlerden birisi bu! 2 PAYLAŞIM
profil
Damla Şeftalicioğlu
26.11.2016
Banner

Kışa çok yakışan bir tarifle karşınızdayım. Esmer şekerin elmalarla uyumu, karamelize lezzeti, kıtır tepesi ve yumuşacık iç dokusuyla mest ediyor. Bir fincan kahvenin eşlik ettiği şahane bir tat, her lokmada kendisini hissettiriyor. 

Öyle kolay ki yapılışı! Ve öyle güzel başlıyor ki tarif... Ocakta sütlü karamelize lezzette elmalı harç hazırladıktan sonra kek hamurunu hazırlıyoruz ve ikisini birleştirip kalıba döküyoruz ve bir güzel fırınlıyoruz. Fırında pişerken tüm evi kaplayan kokusuyla lezzetini ortaya koyuyor. Ilınmasını beklemeden dilimlemek için sabırsızlanıyor insan!

Sonbaharın son günlerinde elmalı blondie pişirerek bu kelimelere sığmayan keyfi yaşamaya ne dersiniz bilmem ama ben müptelası oldum bile!  

Malzemeler 

-2 su bardağı elma (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)
-50 gr (1/4 su bardağı) esmer şeker
-30 gr (2 yemek kaşığı) krema
-28 gr (1 buçuk yemek kaşığı) tereyağ
-Yarım tatlı kaşığı tarçın
-192 gr (1+1/4 su bardağı) un
-5 gr (1+1/4 tatlı kaşığı) kabartma tozu
-84 gr tereyağ (yumuşamış)
-235 gr (1+1/4 su bardağı) esmer şeker
-2 yumurta
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Yapılışı
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 24x24 cm'lik kare bir kalıbı hafif yağlayın ve tabanından kenarlarına biraz sarkacak şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırın.
- Orta boy bir tencereye ilk 5 malzemeyi koyun ve kısık ateşte tereyağ ve şeker eriyene kadar bekletin. (Kaynamasına izin vermeyin) İkisi de eriyince ocağın altını kapatın ve kenara alın.
- Bir çırpma kabında yumuşamış tereyağını rengi açılıp biraz kabarana kadar çırpın.
- İçine esmer şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları yavaş yavaş ekleyerek bir yandan çırpmaya devam edin.
- Kenarlardan spatula geçirin. Vanilyayı da ekleyin ve biraz daha çırpın.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyin, biraz çırpın ve durdurun.
- En son sütlü elmalı karışımı ekleyin ve spatula ile birbirine yedirerek karıştırdıktan sonra kalıba dökün. Güzelce yayın.
- 30-35 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
- Biraz ılındıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz çırpılmış kremayla da sunum yapabilirsiniz 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler