YAŞAM - YEME - İÇME
Çilekli muzlu light muffin tarifi
Bu haftaki tatlı menümüzde daha masum bir tarif sizleri bekliyor. Hamuru tam buğday unundan, az şekerli ve hindistan cevizi yağından... Hazırlaması ise çok pratik!
- Malzemeler: • 280 gr (2 su bardağı) tam buğday unu
• 4 gr (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• 7 gr (1 tatlı kaşığı) karbonat
• 2 gr (1/4 tatlı kaşığı) tuz
• 4 adet muz (olgunlaşmış-rondoda püre haline getirilmiş)
• 100 gr (1/2 su bardağı) esmer şeker
• 54 gr (1/4 su bardağı) hindistan cevizi yağı (erimiş ve soğumuş)
• 1 büyük boy yumurta
• 120 gr (1/2 su bardağı) yoğurt
• 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
• 1 + 1/4 su bardağı çilek (küp küp kesilmiş)
• 1/3 su bardağı sütlü çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)


- Yapılışı: • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• 12'li muffin kalıbınıza muffin kağıtları yerleştirin.

• Bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın.

• Bir çırpma kabında ise muz püresi, esmer şeker, hindistan cevizi yağı, yoğurt, yumurta ve vanilyayı çırpın.

• Kuru karışımı içine ekleyin. Hamur haline gelene kadar çırpın.

• En son ise çikolata parçacıkları ve küp küp kesilmiş çilekleri ekleyip yavaşça ve nazikçe spatula ile karıştırın.

• Muffin kağıtlarınızın içine 3/4 lük kısımları dolacak şekilde bölüştürün.

• Dilerseniz üzerlerine ekstra çilek dilimleyip yerleştirin ve fırına verin.

• 25 dakika pişirin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler