YAŞAM - YEME - İÇME
Çilek şuruplu pratik pankek Çilek mevsimi geçmeden evinizin her yanını çilek kokusu sarsın; Pazar kahvaltınızı şenlendirsin, ağızlar tatlansın isterseniz bu tarif tam sizlik!
Bu ikili hayatımda tattığım en güzel birlikteliğin örneği olabilir. Misler gibi taze pişmiş ılık çilek şurubuyla birlikte süt kokan pofidik pankeklerin tadına doyamaz insan! Kahvaltının mutlulukla ilgisi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Tazecik çileklerle kendi ev yapımı şurubunuzu çok pratik bir şekilde yapıp yine herkesin pişirebileceği kolay mı kolay yumuşacık pankeklerle servis edebilirsiniz. Üstelik çilek şurubunu çok yönlü olarak da kullanabilirsiniz! İster cheesecake'lere pastalara dondurmalara sos, ister sulandırıp çilek suyu olarak da değerlendirebilirsiniz. Enfes bir lezzet. 

Pankek hamurunun kıvamı öyle güzel oluyor ki, pişerken şekli bozuk olmasının imkanı yok.  Ben dondurma kaşığı kullanıyorum, tava kızdıktan sonra bir kaşık tavaya döküyorum; pek düzgün yusyuvarlak çıkıyor ortaya. Üstelik tadı da sade haliyle bile nefis oluyor. Her şeyden önce fındık kreması ile birlikteliği gelirdi benim için; ta ki çilek şurubuyla tadana kadar. Bir de taze çilek dilimleri ile servis edildi mi; ortaya şaheser bir tabak çıkıyor.

Pişirin şurubu, koyun kavanoza, tüm yaz boyunca buzdolabında hazır beklesin. 

- Malzemeler: • Şurup için: 4 su bardağı çilek (dilimlenmiş), 400 gr (2 su bardağı) toz şeker, 1/4 tatlı kaşığı limon suyu
• 140 gr (1 su bardağı) un
• 26 gr (2 yemek kaşığı) toz şeker
• 8 gr (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
• 240 gr (1 su bardağı) süt
• 45 gr (3 yemek kaşığı) zeytinyağı
• 1 büyük boy yumurta


- Yapılışı: • Çilekleri blenderda pürüzsüz olana kadar çekin.

• Tel süzgeçten geçirin ve posasını atın.

• Orta boy bir tencereye şekerle birlikte koyun ve kısık ateşte şeker eriyip kaynayana kadar pişirin.

• Kaynayınca altını açın ve yüksek ateşte 5 dakika kaynatın. Tahta kaşıkla üzerinde oluşan köpüğü sıyırın.

• Ocaktan alın, içine limon suyunu koyup bir kavanoza alın ve buzdolabında soğutun.

• Soğudukça koyulaşacak.

• Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.

• Süt, zeytinyağı ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpın ve iki karışımı birleştirin.

• Teflon tavayı ocakta iyice ısıtın. Biraz sıvıyağa batırılmış peçeteyle yağlayın.

• Bir dondurma kaşığı pankek hamurundan alıp tavaya koyun. Baloncuklar çıkmaya başlayınca spatula ile tersini çevirin.

• Tüm hamuru bu şekilde pişirin.

• Ilık çilek şurubuyla servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler