YAŞAM - YEME - İÇME
Çikolatalı kurabiye dilimleri Koca bir bardak süt eşliğinde dilim dilim kurabiye yiyiyoruz! Kulağa fazlasıyla cezbedici gelmiyor mu?
Mis gibi vanilya ve çikolata kokan bir kurabiye hamuru hayal edin. Top top yuvarlayıp tepsiye dizmeyi unutun. Kare kek kalıbı veya borcama yayıp pişiriyoruz ve fırından çıkınca aynı kek gibi dilimleyip servis ediyoruz!

Evet bu tarif oldukça pratik ve ezber bozan! Müthiş bir lezzet. Kokusu burnuma gelirken sabredip fotoğraflarını dahi zor çektim, inanın. Her kare arasında bir küçük dilim kurabiye attım ağzıma itiraf ediyorum. O içinde eriyen çikolataların akışkanlığı yok mu... Mutlu etme garantisi veriyor, bulutlarda hissettiriyor. Fırından çıktıktan kısa bir süre sonra, hafif ılıyınca dilimledim. Ben minik minik dilimledim, siz ister kare kalıp ister yuvarlak nasıl dilerseniz o şekilde pişirip, istediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz. Ve yanında süt yerine sade top dondurma ile de tadına varabilirsiniz, her şekilde şahane!

Hemen şimdi pişirmeye karar verdikten sonra tadına varmak için sadece yarım saatiniz var. Bu yenilebilir mutluluğu mutlaka not edip pişirin, paylaşın, mutlu olun, mutluluk yayın!

Bon Appétit!

- Malzemeler: • 225 gr (1 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 200 gr (1 su bardağı) esmer şeker
• 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
• 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
• 2 adet yumurta
• 420 gr (3 su bardağı) un
• 6 gr (3/4 tatlı kaşığı) tuz
• 6 gr (3/4 tatlı kaşığı) karbonat
• 1 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış) (dilerseniz daha fazla miktarda çikolata kullanabilirsiniz)


- Yapılışı: • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• Yaklaşık 33x23 cm'lik dikdörtgen bir kalıbınızın her yerine peçete ile sıvı yağ sürün ve tabanına göre yağlı kağıt keserek yerleştirin.

• Bir çırpma kabında tereyağ, toz ve esmer şeker ve vanilyayı kremsi kıvam alana kadar yaklaşık 2 dakika çırpın.

• Teker teker yumurtaları ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın. (Fazla çırpmayın ve orta hızda çırpın)

• Orta boy bir kapta un, tuz, karbonatı harmanlayın ve diğer karışıma ekleyin.

• Sadece hamur haline gelene kadar çırptıktan sonra (elinizi de kullanabilirsiniz) çikolataları ekleyin ve karıştıktan sonra kalıbınızın içine döküp elinizle bastırarak eşit şekilde yayın.

• Fırında yaklaşık 20 dakika üzeri çok hafif renk değiştirene kadar pişirin.

• Fırından ilk çıktığında ortası çok yumuşak gibi gelebilir, sakın daha fazla pişirmeyin durdukça sertleşecek.

• Yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında ılındıktan sonra kenarından bıçak geçirin ve ters çevirip yağlı kağıdı sıyırdıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler