YAŞAM - YEME - İÇME
Çikolatalı ekmek tarifi
Çikolata aşıkları bu hafta sonu evinizi saracak sımsıcak bir çikolatalı ekmek kokusuyla uyanmak ister miydiniz?

Yazarımız Damla Şeftalicioğlu Brugge'de yediği ve tadına doyamadığı bu muhteşem lezzeti sizler için yazdı. Brioche hamurundan yola çıkarak hazırlanan tarif sizin için bir hafta sonu klasiği olacak.

- Malzemeler: • 100 gr (yarım su bardağından 1 yemek kaşığı eksik) süt (ılık)
• 100 gr (yarım su bardağından 1 yemek kaşığı eksik) su (ılık)
• 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
• 20 gr yaş maya (aktif kuru maya kullanacaksanız 10 gr yeterli)
• 100 gr (yarım su bardağından 1 yemek kaşığı eksik) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 500 gr (3 buçuk su bardağı) un
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 85 gr (1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı) toz şeker
• 100 gr (2/3 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış) (isteyenler damla çikolata da kullanabilir)
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü


- Yapılışı: • Bir kaseye ılık su, süt, yaş maya ve şekerin birazını koyun. Çırpma teli ile karıştırın ve kenarda 10 dakika bekletin.

• Bir çırpma kabına un, tuz, şekerin kalan kısmını koyup harmanlayın ve mayalı karışımı, tereyağını, yumurtaları, vanilyayı da ekleyip yoğurmaya başlayın.

• Çikolataları da ekleyin ve yoğurup yuvarlak hamur haline getirin. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.

• Tezgaha hafif un serpin, hamurunuzu koyun ve nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırın.

• Mayalanmanın sonunda hamurunuzu biraz yoğurup yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize koyun.

• Üzerine yine nemli bez örtün ve 40 dakika mayalandırın.

• Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın. Hamurunuz kabarınca her yerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve fırına verin.

• 35-40 dakika pişirin. Henüz ılıkken tadına varın!

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler