YAŞAM - YEME - İÇME
Çikolatalı çilekli kek Çilek ve çikolatanın uyumu tartışılmaz. İkisinin birlikteliğinin yumuşacık kekin içindeki lezzetine doyamayacaksınız ve bir dilim asla yetmeyecek.
Pratik mi pratik bu rengarenk keki pişirirken eminim çok keyif alacak; lezzetine bayılacaksınız. Bir fincan çay, bir bardak süt veya taze kahve ile birlikte tadına varabilirsiniz.

Her evde bulunan malzemelerle yapılan nefis ve hafif mi hafif bir kek!

Bu nefis kek yumuşacık dokusunu içerdiği yoğurt ve süte borçlu. Hem lezzet hem de kıvama şahane etkileri var. Ben şimdi mevsimin gözde meyvesi olduğu için çilekle pişirmeyi tercih ettiysem de siz dilerseniz başka yaz meyveleriyle de pişirebilirsiniz. Vişneli, şeftalili de eminim muhteşem olacaktır. İçerdiği çikolata ise lezzetini ikiye katlıyor o kesin! 

 

- Malzemeler: • 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
• 6 gr (1+1/2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• Bir çimdik tuz
• 45 gr (3 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 45 gr (3 yemek kaşığı) yoğurt
• 200 gr (1 su bardağı) şeker
• 1 büyük boy yumurta
• 120 gr (1/2 su bardağı) süt
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
• 1/3 su bardağı damla çikolata (veya gerçek çikolata kırıkları)
• Yarım kilo çilek (yıkanıp, kurulanıp, ince ince dilimlenmiş)


- Yapılışı: • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• 23 cm'lik yuvarlak bir kelepçeli kek (veya tart) kalıbınızı önce sıvı yağ ile yağlayın, sonra tabanına uygun yuvarlak yağlı kağıt kesip yerleştirin.

• Bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.

• Bir çırpma kabında tereyağ, yoğurt ve şekeri en fazla 2 dakika çırpın.

• Yumurtayı ekleyin karıştırın. Süt ve vanilyayı da ekleyip sadece karışana kadar çırpın.

• Unlu karışımı ekleyin, düşük devirde çırparken çikolataları ekleyin ve hamur kıvamına gelince durdurun.

• Harcı kalıba dökün. Üzerini düzledikten sonra kesinlikle bastırmadan ince dilimlenmiş çilekleri boşluk bırakmadan yanyana dizin.

• Üzerine dilerseniz ekstra çikolata serpiştirin ve fırına verin.

• Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (Kekiniz fırındayken gözlemleyin. Üzeri kızarıp ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin)

• Fırından çıktıktan sonra ılınmaya bırakın.

• Ilındıktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler