YAŞAM - YEME - İÇME
Çikolata kaplı pop kekler Yeni yıl ruhuna uygun lezzetlere devam! Sırada çikolata kaplı kıpkırmızı pop kekler var! Dışı kıtır çikolata, içi yumuşacık çikolatalı kek. Hem romantik hem oldukça lezzetli...
Daha önce hiç pop kek yapmadım. Belki adım başı rastladığım için gözümde sıradanlaşan bir tatlı olduğundan mı bilmem ama pişman olduğum kesin! Tek lokmalık tatlara oldum olası bayıldığım gibi bu güzelliklere de bir lokmada aşık oldum.

İşe önce kırmızı bir kek yapmakla başlıyorsunuz. Ve evet tarifin yarısından fazlası bitti bile. Keki elinizle paramparça ettikten sonra içine labne peyniri ekleyip yoğuruyorsunuz ve top şekillerini veriyorsunuz. İster çikolataya batırın ister kakaoya, hindistan cevizine, toz fındığa bulayın. Tamamen damak tadınıza ve yaratıcılığınıza kalmış. Ben çubuk takmadım ama dilerseniz uzun çubuklara batırarak klasik pop kek sunumu yapabilirsiniz.

- Malzemeler: • 56 gr (1/4 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
• 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 115 gr (1/2 su bardağı) kefir*
• 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası*(jel-sıvı-toz farketmez)
• 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
• 3/4 tatlı kaşığı karbonat
• 1 buçuk tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
• 140 gr (1 su bardağı) un
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 240 gr labne peyniri
• Bir kap dolusu beyaz veya bitter çikolata parçaları


- Yapılışı: • Küçük boy bir kek kalıbı veya çemberin tabanına yağlı kağıt yerleştirin.

• Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• Bir mikser kabında tereyağ ve şekeri birkaç dakika çırpın.

• Kefir, yumurta, vanilya, kırmızı boya ve sirkeyi de ilave ederek çırpmaya devam edin.

• En son un, karbonat ve kakaoyu da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.

• Kalıba dökerek fırında yaklaşık 30 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.

• Fırından çıktıktan sonra keki soğumaya bırakın.

• Soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp elinizle keki iyice ufalayın.

• Labne peynirini içine ekleyerek güzelce yoğurun. (Bu işlem için mikserin pedal ucunu da kullanabilirsiniz.)

• Bu hamurdan 24 er gramlık (1 yemek kaşığı kadar) parçalar kopartarak elinizde toplar yapın. Ve buzluğa koyarak yarım saat bekletin.

• Çikolatayı eritmek için mikrodalgaya koyun ve birkaç saniyede bir çıkartıp karıştırmak şartı ile eritin.

• Buzluktan çıkan toplarınızı tek tek çatal yardımıyla çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Buzdolabına koyun.

• Çikolata donduktan sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

• Buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler