YAŞAM - YEME - İÇME
Bolonez soslu papardelle makarna Blondiechef bu hafta sizler için farklı, lezzetli ve bir o kadar pratik bir makarna tarifi hazırladı.
Bildiğiniz makarnaları unutun! Bu kez 'Pappardelle' olarak adlandırılan spagetti gibi ancak yassı ve büyük bir makarna çeşidi ile tarifi hazırlıyoruz.

 Malzemeler

1 Kutu Papardelle Makarnası
1/2 yarım kilo orta az yağlı kıyma
1 adet doğranmış frenk soğanı
2 adet rendelenmiş havuç
3 adet rendelenmiş organik domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
10 adet cherry domates
4-5 dal frenk soğanı
2 dal taze kekik
1 Küp esmer şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı, tuz ve karabiber  

Hazırlanışı 

1.Soğanları tavaya alıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Hafif pembeleşince içerisine rendelemiş olduğunuz havuçları ve bir küp esmer şekeri ilave edin. 

 2.Soğanlar ve havuçlar hafif kavrulduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı salça ve rendelenmiş organik domatesleri ilave edin ve orta ateşte pişirmeye devam edin. 

 3. Az yağlı kıymayı tavaya ilave edin. Ardından ince ince doğramış olduğunuz sarımsakları ve taze kekik yapraklarını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip. Tadını kontrol edin.

 4.Cherry domatesleri, frenk soğanını ve tereyağını da tavaya alıp hafifçe karıştırıp kenara alın. 

 5.Makarnaları üzerinde yazandan 2 dakika daha az haşlayıp kıyma karışımına ilave edin. Süzdüğünüz makarna suyundan bir tutam kenara ayırın ve bunu da makarnaya ilave edip 2-3 dakika bu şekilde kaynatın. 

 6.Tüm malzemeleri karıştırıp bir kenara alın ve servis etmeden önce dilerseniz rendelenmiş parmesan ile servis edebilirsiniz. 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler