YAŞAM - YEME - İÇME
Bol çikolatalı ıslak kek tarifi
Herkesin hayatında, hep yer bulduğun paşalar gibi karşılandığın bir restoranı, iki kilo alsan da oranı buranı toplayıp seni ateşleyen bir siyah pantolonu, nerde ne durumdayken dinlersen dinle seni mutlu yerine ışınlayacak bir şarkısı, ne kadar büyük bir hata yaparsan yap aslanlar gibi yanında olan bir arkadaşı, bir de böyle yazlıkta kabartma tozu olmasa bile tadına bakanı kendinden geçirtecek kadar iyi, aşırı ıslak, inanılmaz çikolatalı, bir o kadar da kolay bir kek tarifi olacak arkadaş!

Ben yumurta kıramam’ diyeni bile şaşırtacak, #azeforçoktat ötesi, hemen deneyin, inanılmaz, benden söylemesi, sizden pişirmesi. 

 

- Malzemeler: • 2 bardak un
• 1.5 bardak şeker
• 1 bardak kakao
• 1 bardak sıcak su
• 1 paket labne
• 2 yumurta
• 1 bardak ayçiçek yağı
• 3 paket sütlü çikolata (80’er gr)
• 1 çay kaşığı vanilin
• 2 çay kaşığı karbonat
• Kabı yağlamak için: Tereyağı, un, kakao
• Sosu için: 1 bardak süt 1 çorba kaşığı kakao 1 paket bitter çikolata(80 gr)


- Yapılışı: • Fırın fan ayarında 160 derecede ısınsın.

• Bu tarif tek kapta yapılacak, büyükçe olsun. Tüm kuruları bir araya harmanlayın, un, şeker, kakao, karbonat, vanilin.

• Ortasını açın, 2 yumurta, ve yağı ekleyin, karıştırın. Sonra sırayla su, ve labneyi ekleyin.

• Hepsi iyice karışınca, minik doğradığınız çikolataları da atın.

• Şimdi kalıbı yumuşamış tereyağıyla iyice, her köşesine girecek şekilde yağlayın.

• Un ve kakaoyu karıştırın, yağlı kalıba döküm, her yerine yapışsın, yapışmayan yerlere sonra kek yapışır, rezil oluruz.

• Kalıbı ters çevirin arkasına vurun. Unların fazlası dökülsün, kimse kekin üzerinde çiğ kakao ve un yemek istemez.

• Kek karışımını, kalıba yukarıdan gezdirerek dökün. Böylece hava kabarcığı az olsun, yoksa sonra pişerken buharlaşırlar, kek çatlar.

• Yine de karışımın hepsini dökünce, içinde bir bıçak gezdirin, hava kabarcığı kalmasın. Hoop fırına, tam 40 dakika.

• Fırından çıkınca sönecek, korkmayın. SOĞUMADAN KALIPTAN ÇIKARTMAYIN SAKIN, parçalanır

• Kek soğurken sosu yapalım, küçük bir tencerede süt, kakao ve bitter çikolata parçalarını düşük ısıda eritin, bir taşım kaynatın.

• Soğuyan kek kalıbının üzerine tabak kapatın, sıkıca tutun ve hemen ters çevirin. Kendini tebrik et. Çikolatayı dök. Saldır!

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler