YAŞAM - YEME - İÇME
Beşamel soslu ıspanak tarifi Çocuklara bile severek ıspanak yedirtecek bir tarif bekliyor sizleri!
Çocukken ıspanak yemek sanırım annemle verdiğim en büyük imtihanlardan biriydi. Asla yemekten hoşlanmadığım ve burnumu kıvırdığım bu yemek büyüdükçe bende yerini çok farklı bir noktaya taşıdı. Çocukken bu yemeğin neden bana daha güzel bir tarifle sunulmadığını düşünüp kollarımı sıvadım ve siz sevgili ebeveynler için harika bir tarif hazırladım.
- Malzemeler: • 1/2 kg Ispanak
• 1 adet kırmızı soğan
• 3 yemek zeytinyağı
• 1 çay kaşığının ucuyla tuz
• 1 adet esmer şeker ( diş gıcırdatmalarını önlemek için)
• Beşamel Sos: 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 çimdik tuz, 1 çimdik karabiber, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet soğan, 6 adet karanfil
• 1 su bardağından 1 parmak eksik rendelenmiş kaşar peyniri


- Yapılışı: • Ispanakları güzelce yıkayıp temizleyip doğrayın.

• Küp doğranmış soğanları derin bir tavada yağı kızdırıp hafifçe soteleyin.

• Önceden kaynar suda 3 dakika haşlayıp doğradığımız ıspanakları ekleyip tuz serpip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.

• İçerisine bir adet esmer şeker ilave ederek karıştırmaya devam edin. Suyunu çeken ıspanağı kenara alın.

• Beşamel sos hazırlamak için bir sos tenceresinde tereyağı koyuyoruz eridiğinde unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

• Ayrı bir tencerede sütü ve yarısını kesip üzerine karanfilleri batırdığımız soğanı ekleyip kaynatıyoruz.

• Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.

• Sütü yavaşça unun içeresine ekleyip çırpma teliyle güzelce muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.

• En son ocaktan aldığımız beşamel sosun içerisine yumurta sarısını kırıp karıştırıyoruz.

• Fırın kabına pişen ıspanağımızı koyuyoruz.

• Üstüne beşamel sosu döküp üstüne kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler