YAŞAM - YEME - İÇME
Beş baharatlı Lübnan pilavı Dünya sofralarında yer bulan Lübnan yemekleri, benliklerini birçok restoranda ilk tercihiniz olarak kendini göstermektedir. Bugün bu dünya lezzetini evde yapmaya ne dersiniz?
Kültür farklılıklarının ana vatanı mutfaklardır. Her şey unutulduğunda başlangıçtaki kültürlerden geriye kalan şey yemek kültürüdür. Lübnanlıların mutfak kültürleri kuşaktan kuşağa geçerek devam etmiştir.

Geleneklerine sahip çıkan bu eşsiz lezzetlerden bir tanesi olan beş baharatlı pilavı yapmaya başlayalım.

- Malzemeler: • 8 kalem pirzola
• 2 su bardağı basmati pirinç
• 1 adet havuç
• 1 adet iri boy soğan
• 1 tatlı kaşığı tane karabiber
• 1 tatlı kaşığı kakule
• 1 tatlı kaşığı toz tarçın
• 1 tatlı kaşığı karanfil
• 1 tatlı kaşığı toz kimyon
• 30 gr yaban mersini
• 30 gr çam fıstığı
• 30 gr badem kabuksuz tuzsuz
• 30 gr kabuksuz tuzsuz antep fıstığı
• 1\2çay bardağı zeytinyağı
• 30 gram tereyağı
• Tuz


- Yapılışı: • Pirzolalarınızı 2 şer kalemlik kestirin.(yerine kuzu incik de kullanabilirsiniz)

• Soğanları uzunlamasına iri iri doğrayın. Havucu ince julyen doğrayın.

• Tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyup soğanı harlı ateşte rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Bir kenara alın.

• Aynı yağda havucun suyunu saldırıp onu da bir kenara alın.

• Bir tencerede harlı ateşte kuzu etlerini çevirin. Baharat buketinizi ilave edip etin 2 cm üstüne çıkacak kadar su koyun, tuzunu ekleyin.

• Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 1,5 - 2 saat çok hafif ateşte pişmeye bırakın.

• Bir tencerede 2 bardak suda bademlerle antep fıstıklarını birkaç dakika kaynatın, sonra soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun.

• Yağda sırasıyla çam fıstıklarını, antep fıstıklarını, bademleri en son da yabanmersinlerini rengi değişinceye kadar kavurun.

• Kuzu eti pişince tencereden çıkarın, et suyunu süzüp 3 su bardağı suyu pilav için ayırın. Eti yine pişme suyuna geri koyun.

• Pirinci yıkayıp süzün.

• Yağı kızdırın, pirinci ve kavurduğunuz soğan ve havuçları içine atın, pirinç saydamlaşana kadar tahta spatulayla karıştırın. Bu işlem yaklaşık 3 dakika sürer.

• Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın ama kapağını açmayın.

• Pilavla suyundan süzdüğünüz eti, üstüne çam fıstığı, antep fıstığı , badem ve kuru üzümleri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler