YAŞAM - YEME - İÇME
Bayrama hazırlık: Fıstıklı ballı kolay baklava Bayram geldi çattı, kültürümüzün vaz geçilmez lezzeti baklavayı kendiniz yapmaya ne dersiniz?
Gözünüz korkmasın hazırlaması inanılmaz basit bir tarif sizleri bekliyor. Gelen misafirleriniz tadına inanamayacak ve bu eşsiz lezzeti sizler yapmış olacaksınız.

Gerçek baklavadan hiçbir farkı olmayan hatta üstüne üstlük çok daha sağlıklı hatta şeker kullanmadığımız bu lezzeti hazırlamanız toplamda 20 dakikanızı bile almayacak.

Bayram hazırlıkları hep uzun sürmüştür eskiden hatırlarım annemin saatlerce uğraşarak açtığı baklavalar 5 dakikada biterdi. Şimdi ise sizlerle hazırlaması yemesinden hızlı bir tarif paylaşıyor olacağım.

- Malzemeler: • Baklava kaymağı için: 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı irmik
• 1 çay bardağı bal
• 1 paket baklavalık yufka
• 200 gram tereyağı
• 200 gram Antep Fıstığı


- Yapılışı: • Süt bir sos tenceresine alınır ısıtılır, içerisine irmik eklenir kaynatılır ve hafif katılaştığında ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

• Tereyağını bir tavanın içerisine alın ve ısıtın.

• Üzerinden köpükleri (ayranlı kısmını) bir kaşık yardımı ile temizleyin.

• Tepsimizin alt katmanına bir fırça veya kaşık yardımı ile bir miktar tereyağı sürün.

• Üzerine baklavalık yufkadan bir katman örtün ve üzerine bir miktar daha tereyağı sürün.

• Bu işlemi yarım paket bitene kadar tekrarlayın.

• Paketin yarısına geldiğinizde irmik ve süt karışımını güzelce yayın.

• Üzerine fıstıklarınızı ekleyin ve tekrardan baklavalık yufkalarınızı tereyağı ile yağlayarak kapatın.

• Kalan tereyağınızı üst katmana dökün, bıçağınız yardımı ile istediniz şekilde kesin.

• 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

• Fırından çıktıktan sonra balınızı ekleyin, afiyetle yiyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler