YAŞAM - YEME - İÇME
Bayram sofrasına yakışır: Hünkar beğendi Bayram sofranızı geleneksel bir tatla donatmaya ne dersiniz?
Bayram sofraları genelde kalabalık olduğu için herkese hitap etmeli diye düşünüyorum. Bu yemeğe kimse karşı koyamayacak!

Altında közlenmiş patlıcanın dayanılmaz cazibesi ve kremsi beşamelden oluşan bir katmanın üzerine, hünkarların bile beğendiği bir salçalı et yemeği.... Söylemesi bile ağız sulandıran bu lezzet şimdi sizlerle.

- Malzemeler: • 300 gram dana veya kuzu kuşbaşı
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 diş sarımsak
• 2 adet küp kesilmiş domates
• 1 adet sivri biber
• 1 tutam taze kekik veya kuru kekik
• 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
• 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
• 1 bardak su
• Tuz, karabiber, pul biber
• Beğendi için: 2 közlenmiş patlıcan, 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, bir bardak süt, bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri, bir tutam muskat rendesi


- Yapılışı: • Yemeklik doğradığımız soğanımızı tereyağında pembeleştiriyoruz, üzerine kuşbaşı etlerimizi ekliyoruz.

• Etler sotelendikten sonra ince kıydığımız sivri biberimizi ekliyoruz, salçalarımızı ve diğer malzemeleri ekliyoruz.

• Kısık ateşte 45 dakika 1 saat kadar pişiriyoruz.

• Pişme işlemi etinizin bölgesine, sertliğine göre değişimler yaşayabilir, eğer sert ise bir miktar daha pişmesine izin verin.

• Patlıcanlarımızı ocakta veya fırında közlüyoruz.(Patlıcanı delmeyi unutmayın)

• Tavamıza tereyağını ekliyoruz erimeye başladığında unumuzu ekliyoruz hafifçe kavuruyoruz.

• Un karışımı beyazdan sarıya döndüğünde ocaktan kenara alıp sütümüzü ekliyoruz.

• Bir miktar kıvam aldıktan sonra bir tutam muskat rendemizi, karabiberi, tuzu ve peyniri ekliyoruz.

• Karışımımıza közlediğimiz patlıcanları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

• Beğendimizin üzerine et yemeğimizi koyup servis ediyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler