YAŞAM - YEME - İÇME
Balkabağı çorbası tarifi Hem tatlılarda hem tuzlularda kullanılabilen kışın mucize sebzesi balkabağı ile içinizi ısıtacak bir çorba yapıyoruz.
İster cheesecake yapın, isterseniz balkabaklı taze makarna... Her yemeğe yakışan balkabağının faydalarını ve lezzetini göz ardı edemeyiz.

Tatlımsı yapısı ile ve kremamsı dokusu ile süper bir çorba tarifi sizleri bekliyor. 8 kişilik olan bu tarif aynı zamanda gluten içermiyor.

- Malzemeler: • 500 gr balkabağı (2 dilim bal kabağı)
• 1 adet orta boy patates
• 1 adet orta boy havuç
• 1 diş sarımsak
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı toz zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Bir çay kaşığı karabiber
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 avuç bal kabağı çekirdek içi
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 4-5 yaprak taze adaçayı
• 1 çay bardağı krema


- Yapılışı: • Balkabağını, soğanı, patatesi, havucu ve sarımsağı soyup küpler halinde doğrayın.

• Tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyin ve sebzeleri 3-4 dakika soteleyin (karamelize edin daha lezzetli hale gelebilmesi için)

• Sebzelerin üzerine su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika pişirin (bal kabakları yumuşayana kadar)

• Tuz, zerdeçal ve karabiber ekleyin el blendırı ile püre haline getirin.

• Kremayı ekleyin.

• Küçük bir tavada tereyağını, ada çayı yapraklarını, bal kabağı çekirdek içlerini soteleyin, pul biber ekleyin servis esnasında tabakların üzerine birer yemek kaşığı dökün.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler