YAŞAM - YEME - İÇME
Ağaç şeklinde yılbaşı kurabiyeleri Yeni yıl için sevdiklerinize bir kutu dolusu yılbaşı kurabiyesi hediye etmeye ne dersiniz?
Yumurtasız, minimum yağ içeren bir tarif bu. Garantisi olan kurabiye hamurlarından üstüne üstlük. Çalışması kolay, çatlama kırılma gibi zorlukları yok, çiğ hali bile yeme isteği uyandıran, çok çok lezzetli bir tarif.

Süt kokan yılbaşı kurabiyelerini pişirdikten sonra birleştirerek yılbaşı ağaçlarının en tatlısını yaratmış oldum. Kalanlarını da kolay bir icing yapıp süsledim ve her aşamasında çok keyif aldım.
Küçükten büyüğe yıldız kupatlarını üstüste dizerek hem dekoratif hem yenilebilir yılbaşı ağacınızı yapıyorsunuz. Ben benimkini nasıl sevdiysem, gidip gelip izlemeye doyamıyorum. Şimdi kıyıp yiyebilmek ne mümkün.

Badem sütü ve hindistan cevizi yağı kullandım ve hindistan cevizinin hamura işlediği aromaya bayıldım! Elbette siz normal süt ve sadece tereyağ ile de yapabilirsiniz. Mis gibi tereyağ kokusu kurabiyede her zaman cezbedici olmuştur.

Eğer niyetiniz bu kurabiyelerden yılbaşı ağacı yapmak ise, kurabiye katlarının arasına krema sürebilirsiniz. Ben buzdolabımda olan pastacı kremasını değerlendirdim, siz onun dışında krem şanti de kullanabilirsiniz. Aralarına hafif taşırarak sürülen krema ağaca kar yağmış havası veriyor.

Ağaç için kullanmadığım kurabiyeler sadece badem sütü ve pudra şekeri ile yaptığım icing ile harika oldular! En son da üzerlerine toz şeker serpince inci gibi parıl parıl parladılar. 

* Hindistan cevizi yağını organik ürünler satan dükkanlardan bulabilirsiniz. Kullanmayacaksanız onun yerine tereyağını aynı oranda kullanabilirsiniz.
**Badem sütü yerine dilediğiniz bir süt de kullanabilirsiniz.

Bon appétit!

- Malzemeler: • 210 gr pudra şekeri
• 110 gr hindistancevizi yağı *(erimemiş ama yumuşak)
• 110 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
• 60 gr badem sütü **
• 1 çimdik tuz
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
• 2 dolu dolu yemek kaşığı mısır nişastası
• 350 gr un
• 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Icing için: 160 gr pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı badem sütü


- Yapılışı: • Çırpma kabınıza pudra şekeri, tuz, yağ, süt ve vanilyayı koyup karışana kadar çırpın.

• Ayrı bir kapta un, nişasta, kabartma tozunu harmanlayıp ekleyin

• Karıştırarak hamur haline getirin ve bir streç filme sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.

• Fırını 180 derecede ısıtın. İki tane fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.

• Hamuru çıkartıp ikiye bölün. (Ben fazla geleceğini düşündüğüm için hamurun yarısını güzelce streçleyip buzluğa attım)

• İki hamuru da ayrı ayrı merdane yardımıyla ince bir şekilde açarak kupatlarla kesin ve tepsilere yerleştirin. Eğer merdane ile açarken hamur kırılırsa elinize alıp biraz ısıtın, öyle açmaya devam edin.

• Fırında 7-8 dakika hafif kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Çıkınca yumuşak olacaklardır lakin soğudukça sertleşecekler. Küçüklü büyüklü kurabiyeler yapıyorsanız çabuk piştikleri için küçük olanları ayrı tepside pişirmenizi tavsiye ederim.

• Icing için iki malzemeyi çırpma teli ile karıştırın ve sıkma torbasına koyun. Kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi süsleyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler