YAŞAM - YEME - İÇME
5 dakikada pişen kolay su böreği 5 dakikada pişen bir su böreği yapmaya ne dersiniz ?
Bu pratik tarif, büyüklerimizin yaptığı el açması su böreğinin yerini tutamasa da, nefis bir alternatif olarak sofralarımızı süsleyecek.

Hazır baklava hamuru ile pratik ev yapımı su böreği sizi bekliyor. Vakit bulamadığımız için yapmaktan kaçındığımız, fakat tadına hasret kaldığımız su böreğine 5 dakika içerisinde kavuşacaksınız. Misafirlerinizi ağırladığınız akşam yemekleri için de farklı ve pratik bir ara sıcak seçeneği olabilir.

- Malzemeler: • 1\2 paket baklavalık yufka
• 150 gr beyaz peynir
• 1\4 bağ maydanoz
• 100 gr tereyağı


- Yapılışı: • Tereyağımızı eritiyoruz, kenara alıyoruz.

• Yufkalarımızı kat yerinden şerit şeklinde kesiyoruz, dörde katlıyoruz ve yağladığımız cup cake kalıbımıza koyuyoruz üzerine bir miktar tereyağını fırça yardımı ile sürüyoruz ve bu işlemi bir kez daha tekrarlıyoruz.

• Maydanoz ve beyaz peyniri karıştırıyoruz ve hazırladığımız yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.

• Son olarak dörde katladığımız yufkayı kapak olarak peynirli karışımın üzerine kapatıyoruz .

• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dakika pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler