YAŞAM - YEME - İÇME
2 dakikada hazır çikolatalı fincan kek Hazırlaması 1 dakika, mikrodalgada pişme süresi 70 saniye olduğu düşünülürse 2 dakikada pişirebileceğiniz şahane bir fincan kek tarifi sizi bekliyor.
Harika bir hafta sonu akşamı tatlısı... Arkadaşla, sevgiliyle veya tek başına geçecek keyifli bir film gecesine eşlik edecek daha pratik bir tarif bilmiyorum! Bu tariften bir adet çıkıyor, dilerseniz aynı miktarlarda malzemeleri arttırarak miktarı arttırabilirsiniz.

Bu mikrodalga için üretilmiş bir tariftir dolayısıyla fırında pişirmek isteyenler kaç derecede ne kadar sürede pişirebilirler, söyleyebilmem çok zor. Kek harcının içinde yumurta yok, yumurta içeren tarifler daha süngerimsi oluyor, pek tercih etmiyorum. Kek harcını kahve kupasına koyduktan sonra en tepesine bir yemek kaşığı Nutella kondurup öyle pişiriyorum. Çıktıktan sonra akışkan fındık kremasıyla kekin uyumunu her kaşıkta hissediyorsunuz. 

Herkesin başarılı olacağına emin olduğum bu tarifi mutlaka bir yerlere iliştirmeli ve aniden kapıyı çalan bir tatlı krizi anında pişirip tadına varmalısınız. Yanında bir koca bardak sütle birlikte, hiç bitmesin isteyeceksiniz

Bon Appétit!

- Malzemeler: • 35 gr (1/4 su bardağı) un
• 2 yemek kaşığı kakao
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• Bir çimdik tuz
• 60 gr (1/4 su bardağı) + 1 yemek kaşığı süt
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı Nutella
• Yaklaşık 2 yemek kaşığı kırılmış bitter çikolata (isteğe bağlı)


- Yapılışı: • Küçük boy bir kasede un, kakao, şeker, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.

• Ayrı bir küçük kasede ise sıvı yağ ve sütü karıştırın.

• İki karışımı birleştirip çırpma teli ile karıştırın.

• Mikrodalgaya dayanıklı bir kahve kupasına(fincanına) karışımı koyun. (Karışımı koyduktan sonra taşma olmaması için üstte 2-3 parmak kadar kabarma payı olması gerekiyor, ona uygun boy bir kupa seçin)

• Karışımın ortasına nutelladan bir kaşık bırakın ve hiç bastırıp içine itmeyin, koyduğunuz gibi kalsın.

• Mikrodalgada 850 watt derecesinde 70 saniye pişirin.

• Çıkar çıkmaz ben kaşıkla keki açtım ve içine çikolata parçaları da koydum. Kekin sıcaklığı ile eridiler, keke müthiş bir lezzet kattılar.

• Ilık olarak afiyet tüketin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler