YAŞAM - YEME - İÇME
Yumurtalı patates salatası 'Blondiechef' İzem Armağan, sahurda hem tok tutacak hem de yapımı çok pratik bir tarifi sizler için hazırladı.
Gün boyunca alamadığımız besin öğesi ihtiyaçlarımızı sahurda ve iftarda karşılamak zorundayız. Sahur atlandığında gün içinde yorgunluk uyku hali gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda kan şekeri dengesi, sindirim, mide bağırsak sağlığı, dehidrasyon kontrolü için de sahur önemlidir.

Malzemeler

-3 adet haşlanmış yumurta
-500 gram baby patates
-1 demet taze roka
-2 adet baby roka
-100 gram renkli cherry domates
-3-4 adet kornişon turşu
-2 dal taze soğan
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-2-3 dal dereotu
-2 yemek kaşığı mayonez
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tam limon
-Tuz, karabiber

Hazırlanışı

1. Patatesleri tuzlu suda haşlayın ve kenara alın. Ayrı bir kap içerisinde yumurtaları da haşlayın.(8-9 dakika katı olmaları için yeterli olacaktır.)

2. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Roka, taze soğan, dereotu ve kornişon turşuları doğrayın.

3. 2 yemek kaşığı mayonez, zeytinyağı, limon, 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, tuz ve karabiberi kap içerisinde homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

4. Yumurtaları soyun ve ortadan ikiye kesin. Patatesleri ortadan ikiye kesip içerisine zeytinyağlı karışımı koyun.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler