YAŞAM - YEME - İÇME
Yeşil körili tavuk tarifi Tayland’a lezzet yolculuğu yapmaya ne dersiniz?
Damak tadınızı değiştirecek bir yemek ile karşınızdayız! Yemeğimiz egzotik tatları içerisinde bulunduran bir lezzet şöleni.

Hindistan cevizi kreması, yeşil köri ezmesi ve şekeri içerisinde bulunduran bir tarif hazırladım sizlere. Lezzetini anlatmak gerekirse ilk önce tatlı bir tat alırken sonrasında acılı bir lezzet sizi karşılıyor olacak. Kremamsı yapısı ile gönüllere taht kuran bu yemeği yapmaya başlayalım.

- Malzemeler: • 30 gr yeşil köri ezmesi
• 250 gr tavuk but (kemiksiz)
• 50 gr esmer şeker
• 30 gr Oyster sos (istiridye sosu)
• 1 adet chili biber
• Tuz, karabiber
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 400 ml hindistan cevizi sütü
• 6-8 adet fesleğen yaprakları
• Haşlanmış pirinç: 1 su bardağı basmati pirinç, 2 litre kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz, zeytinyağı
• 100 gr brokoli
• Tuzlu kaynar su


- Yapılışı: • Tavuklar şerit halinde kesin, zeytinyağında tuz ve karabiber ile sotelemeye başlayın.

• Tavuklar pembeleşince içerisinde yeşil köri ezmesi ilave edin.

• Sotelemeye devam ederken esmer şeker, istiridye sosu, chili biber ekleyin.

• En son hindistan cevizi kreması ve fesleğen yaprakları ilave edin, 10 dakika kısık ateşte pişirin ve servis edin.

• Kaynamakta olan suya pirinçleri atın ve 10 dakika haşlayın süzün ve çok az zeytinyağı gezdirin.

• Brokolileri 5 dakika kadar tuzlu kaynar suda haşlayın ve sonrasından buzlu bir suya alın. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı dökerek pilavın yanında servis edin.

Önceki ve Sonraki
Haberler