YAŞAM - YEME - İÇME
Vejetaryen taco tarifi Bu hafta parmaklarınızı yemeye hazır mısınız? Vejetaryen taco tarifi sizleri bekliyor...
Vejetaryen beslenme, son yıllarda oldukça öne çıkan bir beslenme eğilimi. Türkiye gibi temel besin malzemesi et olan yerlerde hala biraz uzaktan bakılan vejetaryen mutfağı gittikçe popülerliği artan bir beslenme şekli artık. Restoranlarda ulaşmak oldukça kolay olan bu yemekleri bizler evlerimizde nasıl kolayca hazırlayabiliriz işte tüm mesele bu!

Bu tarifimle aldığım onca mailden ve mesajdan sonra biraz da olsa vejetaryen severlerin yüzlerini güldürmeyi başarabilmişimdir diye düşünüyorum Aslında tarife hiç de gerek yok resimler her şeyi anlatmıyor mu zaten?

Meksika mutfağının geleneksel yemeği Taco lezzetli olduğu kadar yemesi de bir o kadar zor olan bir yiyecek. Mısır unundan yapılan çıtır bir cipsin içine avokado, salsa, marul ile birlikte çeşitli etler ya da deniz ürünleri doldurulabildiğiniz tacoyu bende sizlerle vejetaryen mutfağına uygun sebzelerle paylaşmak istedim. “Tık, doldur” anlamına gelen Taco ne kadar uğraşırsanız uğraşın dökmeden yiyemeyeceğiniz bir yemek olsa da Meksika mutfağının en sevilen yemekleri arasında olduğu kesin.

Elle yenen dürüm ve ekmek arası yiyeceklere alışık olan Türkler için bile sınav olan kıtır Taco bir tarafından ısırılınca diğer tarafından fışkırdığından çoğu zaman bir sabır testi olabiliyor. Ama en güzel ve en çok tat aldığımız yemek yeme şekli sizce de elle yediğimiz yemekler değil mi?

Bu tarif kocaman sevgilerimle tüm vejetaryen  yemekleri sevenlere gelsin!

- Malzemeler: • Bir bütün karnabahar
• 2 adet yumurta sarısı
• 1 su bardağı un
• Bir tutam maydanoz
• 1 adet lime
• 1 yemek kaşığı pulbiber
• 1 bardak avakado yağı ( kızartmak için )
• 1 kutu Taco
• 1 bardak bezelye
• 1 bardak mısır
• 1 adet avakado
• 2 adet cherry domates


- Yapılışı: • Karnıbaharımızı küçük parçalar halinde ayırıyoruz.

• Ayırdığımız küçük karnabahar parçalarını önce yumurta sarısına daha sonra una batırıp kızgın yağın içerisine atıyoruz. ( Yağını çekmesi için havlu peçetelerin üzerine alabilirsiniz.)

• Avakado, bezelye, cherry domates, mısır içerisine alabildiğince yerleştiriyoruz.

• Daha sonra üzerine ince ince doğranmış maydanoz ve pul biber ekleyip lime sıkıp afiyetle yiyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler