YAŞAM - YEME - İÇME Tatil tadında blondie tarifi Bengi Kurtcebe, haftanın tam ortasında bunalanlara, küçük bir tatlı kaçamak yapmak isteyenlere dertsiz, tasasız, pratik bir tarif hazırladı. 43 PAYLAŞIM
profil
Bengi Kurtcebe
04.04.2018
Banner

“Şeker yememem lazım”, “Spor şart”, “Of diyetteyim yine”…Geldik yine bir haftanın ortasına! Genel sağlıklı yaşam çabası arasına sıkıştırılmış kaçamak zevk anlarının önemi sözlerle anlatılamaz, hep de otlayacak halimiz yok değil mi! Tatlı kaçamağının 3 boyutlu hali karşınızda, hem de tatilde gibi yapması kolay, tek bir kasede, miksersiz, dertsiz, bikini nasıl giyeceğim diye hiç düşündürmeden.

Tropik esintili tatil tadında blondie tarifi
Malzemeler

-1 bardak hindistan cevizi (kuru rende olan)
-Yarım bardak şeker
-Yarım bardak un
-2 yumurta
-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
-Yarım limonun rendesi
-Bir çimdik tuz

Üzeri için:
-1 bardak doğranmış çilek
-Yarım çay bardağı su
-Biraz limon suyu
-1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı

Bardak dediğimde su bardağı diyorum, lise yemekhanesi boyunda, kavanoz gibi olandan değil öncelikle bu netleşsin.

Çilek veya istediğiniz meyveyi doğrayın, kivi de olur, frambuaz da ananas da, karar sizin. Küçük bir tavada meyveli sosun tüm malzemelerini bir taşım kaynatın, altını kısın meyveler yumuşayana ve suyunu çekene kadar düşük ateşte pişirin. Çatalla ezip bir kenara alın.

Blondie’nin tüm malzemelerini bir kapta karıştırın, topak kalmasın, kolunuza kuvvet! Yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına dökün. Bu tarif 15x15 cm bir kalıp için, biz aşırı tatlı tüketmeyen iki kişilik bir aileyiz ona göre, daha çok yiyecekseniz tüm tarifi ikiyle çarpın!

Çilek sosunu blondie’nin üzerine aralıklı paralel çizgiler halinde dökün, sonra çizgilere diklemesine aralarından bıçak geçirin fiyakalı desen olsun. İsterseniz üzerine badem atın çok yakışıyor çıtır çıtır oluyor.

180 derece önceden ısıtılmış fan ayarlı fırında; tek ölçüyse 18 dakika, çift ise 22-25 dakika pişirin. Üstü kızarmasın hafifçe yumuşak kalsın, çıkarınca soğumadan sakın yemeyin! Ve unutmayın blondie ıslak bir kek, fazla pişirirseniz esprisi kalmaz, pişmedi diye korkmayın, dinlenmeye bırakın. Pastacınıza güvenin. Ilıyınca buzdolabına atın, bence soğukken daha da güzel, afiyetle yiyin, bana teşekkür edin

 

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler