YAŞAM - YEME - İÇME
Pratik vanilyalı pasta tarifi Çok pratik, az bulaşık çıkartan lezzetli mi lezzetli vanilyalı pasta tarifi sizi bekliyor.
Evi buram buram vanilya kokusu sarsın diye bile pişirebilirim.. Lezzeti, kekinin müthiş dokusu, kremasının hafifliği ve dilediğimiz mevsim meyvesi ile uyumuyla kesinlikle başımızın tacı edeceğimiz bir tarifle buradayım.

Keki tam pasta keki kıvamında benim için; yapısı hem tok hem yumuşacık. Dilerseniz meyve suyu veya şurubuyla ıslatabilirsiniz fakat ben tercih etmedim. Kreması ise klasik pastacı kreması aslında fakat yine en pratik pişirme şekliyle. Normalde un ve tereyağ içerirken ben kullanmadım, kesinlikle çok akışkan olmayan, tam anlamıyla enfes, pürüzsüz bir krema çıktı ortaya. Bu ikili birleşince ise geriye tek birşey kaldı; taze meyve seçimi.

Mevsimin gözbebeklerinden narlarla yakıştırdı kalbim.. Tadınca ne kadar isabetli bir seçim olduğunu gösterdi uyumuyla, çok çok yakıştı bu pastaya nar taneleri. Hem kırmızı yakut gibi parıl parıl parladılar üzerinde, hem çıtır çıtır ve hafif buruk tadıyla vanilyalı pastanın lezzet harmonisi muhteşem oldu. Bu arada rahatlıkla söyleyebilirim ki; tüm meyvelerle, yaz kış fark etmez çok yakışacağını biliyorum! 

Pratik Vanilyalı Pasta

Keki Food Network'den alıntıdır.

Keki için Malzemeler

  • 113 gr (8 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 125 gr (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı) toz şeker
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 90 gr (1/3 su bardağı) krema
  • 60 gr (1/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı) su

Yapılışı

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. 22-23 cm'lik bir kalıbın içini hafif yağlayıp tabanına uygun şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırın. (Daha geniş bir kalıp kullanacaksanız kekiniz daha ince olacaktır)
  2. Bir kapta un, kabartma tozu, tuzu harmanlayın.
  3. Bir kasede krema ve suyu karıştıın.
  4. Bir çırpma kabında ise tereyağını toz şekerle 3 dakika boyunca hızlı devirde çırpın. Orta hıza düşürüp tek tek olmak üzere yumurtaları ekleyin ve her ekleyişten sonra yarım dakika çırpın.
  5. Vanilyayı da ekleyin.
  6. Unlu karışımın bir kısmını ekleyin. Sonra düşük hızda çırparken kasedeki kremanın bir kısmını ekleyin. Ve dönüşümlü olarak unlu karışım ve kasedeki kremayı bitene dek ekleyerek karışım hamur haline gelene dek düşük hızda çırpın. Hamur haline gelir gelmez durdurun, spatulayı kabın kenarlarından geçirin ve şöyle bir karıştırıp hazırladığınız kalıba dökün.
  7. Yaklaşık 30 dakika pişirin, pişerken pastacı kremasını hazırlayın.

Pastacı Kreması için Malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 100 gr (yarım su bardağı) toz şeker
  • 15 gr (2 yemek kaşığı) mısır nişastası
  • Bir çimdik tuz
  • 180 gr (3/4 su bardağı) süt
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı

  1. Isıya dayanıklı bir kasede yumurta sarısı, toz şeker, tuz ve nişastayı bir iki dakika çırpın.
  2. Orta boy bir tencereye sütü koyun ve orta ateşte hafif kaynamaya başlayınca kaseye bir yandan çırparak sicim gibi incecik akıtarak sütü dökün.
  3. Karıştırın ve tekrar tüm karışımı tencereye alın. Sürekli çırpma teli ile çırparak koyulaşmasını bekleyin. Koyu bir krema kıvamı aldığında altını kapatın. Vanilyayı koyun, karıştırın ve temiz bir kaseye alın.
  4. Üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Güzelce soğuduğunda streç filmi sıyırın ve çırpma teli ile karıştırıp kremayı açın.
  6. Keki kalıbından çıkardıktan sonra üzerine kremayı döküp yayın ve ister nar taneleri ister başka meyvelerle süsleyin.
Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler