YAŞAM - YEME - İÇME
Ispanaklı tava böreği Bu hafta İzem Armağan, bir çay saati klasiği ıspanaklı tava böreği tarifi hazırladı.
Annenizle karşılıklı bir çay saati yapmayı özlediniz mi? Her zaman annenizin lezzetli ellerinden yemeye alışkın olduğunuz ıspanaklı börek bu kez size emanet!
- Malzemeler: • 500 gram ıspanak
• 2 yemek kaşığı biber salçası ( acı sevmiyorsanız 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır)
• 1 adet kırmızı soğan
• 2 adet yufka
• 1/2 (yarım) bardak süt
• 1 adet küp şeker
• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 adet yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı karabiber


- Yapılışı: • Soğanları yemeklik doğrayıp bir kaşık ay çiçek yağı ile tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurun.

• İçerisine bir küp esmer şekeri ve 2 yemek kaşığı biber salçasını alıp güzelce kavurun.

• Ispanakları güzelce yıkayıp toprağını tozunu atıp salçalı karşıma ilave edin. Güzelce kavurduktan sonra kenara alın.

• Yarım bardak sütü, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemekle kaşığı süzme yoğurdu homojen bir kıvam alana kadar karıştırın ve yufkaya güzelce yedirin.

• Ispanak karışımını eşit miktarda yaydıktan sonra rulo halinde yapıp üzerine yumurta sarısını ve karabiberi karıştırıp böreği üzerine sürün.

• Başka bir tavanın içerisine yağlı kağıdı serip böreği dikkatlice yerleştirin. 180 derecelik fırında üstü hafif çıtırlaşana kadar (20 dakika) pişirin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler