YAŞAM - YEME - İÇME
Glutensiz çikolatalı kabaklı kek tarifi “Kabak mı? Nasıl yani.." dediğinizi duyar gibiyim…Tüm önyargılarınızı bir kenara koyup girin mutfağa; kekin lezzetine doyamadığınız her lokmada "iyi ki" diyeceksiniz eminim!
Bir sebze; bir keke ancak bu kadar sihrini katabilir. Dokusuna ancak bu kadar güzelliği dokunabilir.

Öylesine ıslak bir kek ki! Ve öylesine saklanmış ki kabak içerisine… Tadından eser yok! Yiyen kimse tahmin dahi edemez. Söyleseniz inanmaz! Müthiş nem veriyor, keklerde o çok sevdiğimiz ıslak yapıyı günlerce korumasını sağlıyor. 

- Malzemeler: • 60 gr (1/3 su bardağı) bitter çikolata (erimiş)
• 210 gr (1 buçuk su bardağı) glutensiz un
• 20 gr (1/4 su bardağı) kakao
• 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
• 3 gr (1/2 tatlı kaşığı) karbonat
• 2 gr (1/2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• 200 gr (1 su bardağı) toz şeker (veya toz tatlandırıcı)
• 115 gr (2/3 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
• 200 gr (2 su bardağı) kabak (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş ve suyu sıkılmış şekilde tartılmış)
• 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 84 gr (6 yemek kaşığı) zeytinyağı (veya dilediğiniz başka çeşit sıvıyağ)
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)


- Yapılışı: • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• Baton kek kalıbınızı (veya başka çeşit kalıp da kullanabilirsiniz lakin pişme süresi değişebilir) biraz sıvıyağ ile yağlayıp kenarlarından taşacak şekilde yağlı kağıdı dikdörtgen kesip tabanına ve kenarlarına yapıştırın.

• Mikrodalgaya dayanıklı bir kaseye 60 gr çikolatayı koyup 10 saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. Bir kenarda beklesin.

• Büyükçe bir kapta un, kakao, tuz, karbonat, toz şeker, kabartma tozunu harmanlayın.

• Bu kuru karışımdan bir tatlı kaşığı kadar alıp 115 gr çikolata parçacıklarınızın içine koyup kaşıkla karıştırın. (Çikolataların keke girince dibe batmaması için)

• Bir çırpma kabında yumurta, sıvıyağ, vanilya ve erimiş çikolatayı çırpmaya başlayın.

• Rendenin ince kısmıyla rendelenmiş kabaklarınızı ekleyin.

• Kuru karışımı da ekleyip birbirleriyle karışana dek çırpın.

• En son çikolata parçacıklarınızın yarısından fazlasını ekleyin. Spatula ile hamura yedirin ve hamuru kalıbınıza dökün.

• Kalan çikolata parçacıklarını da hamurun üzerine serpiştirin.

• Fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkıp çıkmadığını kontrol edin.

• Fırından çıktıktan sonra yarım saat kalıbın içinde soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler