YAŞAM - YEME - İÇME

Geleneksel lezzet: Tas kebabı

Yazarımız Emrah Fandaklı bu hafta sizler için hazırlaması kolay, lezzetli ve geleneksel bir tarif hazırladı.

profil
Emrah Fandaklı
13.09.2017
Geleneksel lezzet: Tas kebabı

Etin yumuşacık pişmesini sağlayan bu tarif için ihtiyacınız olan sadece birkaç malzeme. Evinizde kolayca kendinize, dilerseniz misafirlerinize yapabilirsiniz.

Malzemeler

-500 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu)

-1 adet büyük boy kuru soğan

-2 yemek kaşığı tereyağı

 -Su bardağı su

-Tuz

-Karabiber

-Üzeri için sarımsaklı süzme yoğurt

Yapılışı

Etler kuşbaşı doğranır.

Soğanlar yemeklik doğranır. Et, soğan, tuz, karabiber ve tereyağı bir tasın içerisinde karıştırılır.

Tas ters bir şekilde tencerenin içerisinde oturtulur. 1 su bardağı su konulur.

Tencerenin kapağı kapatılır. 45 dakika ile 1 saat arasında kısık ateşte pişirilir.

Etin miktarı 1 kg’ın üzerinde ise pişme süresi uzayacaktır.(İçerisindeki su bitene kadar pişirilir). Hafiften yemeğin dibi tutabilir.

Ocağın altı kapatıldıktan sonra 15 dakika dinlendirilir.

Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog