YAŞAM - KENDİN YAP
Evde yılbaşı süsü yapıyoruz Bu yılın son projesi kendi yılbaşı süslerimizi yapmak. Bunu da çok basit malzemeler ile evde yarım saat içinde hazırlayabiliyorsunuz. Daha sonra 2-3 saat içinde kullanmaya başlayabiliyorsunuz.
Yılın en sevdiğimiz zamanları geldi. Birkaç güne yılı bitirip güzel başlangıçlara doğru adım atacağımız günler geliyor.

Bu yıl sizlerle birçok kendin yap projesi paylaştık. Amacımız tamamen gününüzü güzelleştirmeniz için kendinize zaman ayırmanız, bir şeyler yapmaya üretmeye başlamanız ve sevdiklerinizle paylaşmanız oldu. Yeni senede de yepyeni projeler ile karşınızda olacağız.

Yapacağımız yılbaşı süsünün adı tuz hamuru. Hazır olduktan sonra çok çeşitli kullanımlar yapabilirsiniz.

Tuz hamurunuz 2-3 hafta dayanır. İsterseniz fırınlamadan evvel üstüne sim koyabilirsiniz, renkli boyayabilirisniz. Eğer çok kuru ise az su, çok sulu ise az un daha atarak karışımı  iyice hamur haline getirin. Hamuru açmadan önce yapışmaması altına mutlaka biraz un dökün. Yılbaşı ağacı süsü, hediye süsü gibi istediğiniz konseptlerde kullanım yapabilirsiniz.

- Malzemeler: • Yarım bardak tuz
• 1 bardak un
• ¾ bardak beyaz akrilik boya
• Yarım bardak su
• Fırın
• Pipet
• Kürdan
• Metal kalıplar
• Merdane


- Yapılışı: • Bir büyük kasede un ve tuzu karıştırın.

• Diğer kasede akrilik boya ve suyu yavaşça karıştırın.

• Su ve boya karışımı çok yavaş bir şekilde sürekli karıştırarak un karışımına ekleyin. İlk önce kaşık yardımı ile iyice karıştırın daha sonra ellerinizle iyice yoğurarak karışımı hamur haline getirin.

• Daha sonra merdane yardımı ile hamuru iyice açın. Çok ince ya da çok kalın yapmayın.

• Metal şekiller ile hamurunuzu şekillendirin.

• Şekilli parçalarınızı fırın tepsisinde fırın kağıdının üstüne teker teker dizin.

• Hamurun belli bir bölümünü ipten geçirmek için istediğiniz tarafında pipet yardımı ile delikler açın.

• Üstüne yeni yıldan beklediklerinizi kürdan yardımı ya da harf baskılar ile yapabilirsiniz. Bu kısımda hayal gücü sizin...

• 90 derecede 2 buçuk – 3 saat boyunca hamur sertleşene kadar fırınlayın.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler