YAŞAM - YEME - İÇME
Evde badem sütü nasıl yapılır? Bugün sizlerle Antalya’da katıldığım detoks programında öğrendiğim evde kolayca yapabileceğiniz badem sütü tarifini paylaşmak istiyorum. Yapımı çok pratik, içmesi bir o kadar sağlıklı…
Son zamanlarda hem evde hem de ofiste badem sütü kullanıyordum. Ama tabii hazır olanını. Şimdi yapımının ne kadar pratik ve basit olduğunu burada gördükten sonra evde ben de taze taze yapmaya karar verdim.

Instagram ya da Snapchatten beni takip ettiyseniz  aslında nerede olduğumu ve bu tarifi nereden öğrendiğimi oralarda paylaşmıştım. Pazartesi gününden beri Antalya'da The Life Co merkezinde detoks programındayım. Bu program içerisinde her gün farklı atölye çalışmaları yapılıyor. Bu atölyelerde evde detoks yapımı, raw food yapımı ya da dün yapılan benim en çok ilgimi çeken 'Badem Sütü' yapımı gibi farklı konularda bilgi alıyorsunuz.

Son zamanlarda badem ya da soya sütü bir hayli popüler ve tavsiye ediliyor. Buseterim.com.tr yazarı Diyetisten Burcu Yıldız, sütü tamamen hayatından çıkaranları uyarıyor, besin ögelerine dikkat çekiyor ve ekliyor: “Süt, C vitamini ve demir dışında, bütün besin ögelerini içerir. Aynı zamanda elzem amino asitleri de içermektedir.  Eskiden süt denilince akıllara sadece inek sütü geliyordu. Günümüzde ise badem sütü, soya sütü, pirinç sütü gibi seçenekleri de tercih edebilirsiniz. Laktoz intoleransı veya alerji gibi nedenlerden dolayı inek sütü tüketemeyen veya tadından dolayı tüketmekten hoşlanmayanlar tabii ki diğer sütleri de seçebilirler.”

Süte kakao tozu ve agave şurubu ekleyerek çikolatalı badem sütü de yapabilirsiniz. Bu pratık tarifi Life Co Antalya'da bize öğreten Şef Ahmet'e de çok teşekkür ediyorum.  Bu arada bu program içerisinde neler yaptık, neler oldu, hepsini yine burada yazacağım. 

İşte bu pratik badem sütü yapımının tarifi: 

- Malzemeler: • 12 saat öncesinden ıslatılmış çiğ badem
• Su (miktarını siz yapmak istediğiniz ölçüye göre belirleyebilirsiniz)
• Blender
• Süzmek için tülbent


- Yapılışı: • 12 saat önceden ıslattığınız bademleri blendera koyun.

• Üzerine su ekleyin.

• Badem ve suyu birlikte blenderda karıştırın. Bademler iyice ezilip suyun içinde emildiğinde bir bone yardımıyla süzün.

• Ve badem sütünüz hazır. Bu sütü hazırladıktan sonra buzdolabında muhafaza edip dayanma süresi ise 3 gündür.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler