YAŞAM - YEME - İÇME
Espressolu bol çikolatalı glutensiz kek Hava hafif soğudu. Bir yandan sonbahar yağmurları... Tüy gibi hafif, baskın kahve aromasıyla bu kek sizi baştan çıkartmaya kararlı..
Espressolu bol çikolatalı glutensiz kek
Espressolu bol çikolatalı glutensiz kek
Yapılışı sufleye çok benzeyen lakin sufle yaparken yaşanan 'sönme, kabarmama' gibi zorluklar yaşatmayan, kolaylıkla herkesin yapabileceği harika bir kek. Üzerine de yaptığım kahveli çikolatalı ganaj sosu dökünce, dondurma eşliğinde kendimi bulutların üzerinde hissettirdi. Nefis bir lezzet.

Glutensiz olmasından dolayı ise fazlasıyla hafif. Vanilyayı tariften elemeyin, vanilya özütünüz yoksa aktardan alabileceğiniz çubuk vanilyaları dikeylemesine keserek içindeki tohumları koyun veya öyle bir imkanınız da yoksa (son seçenek) toz vanilin kullanabilirsiniz. Kahve ile vanilya birlikteliğinin kek ve sosundaki uyumu inanılmaz oluyor.

Kek Malzemeler
 
3 yemek kaşığı (42 gr) tereyağ
170 gr parçalanmış bitter çikolata (tercihen %70 kakao'lu) 
6 adet yumurta (oda sıcaklığında ve sarısı ile beyazı ayrılmış) 
200 gr (1 su bardağı) toz şeker
3 yemek kaşığı toz espresso 
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı vanilya özütü
 
Ganaj Sos Malzemeler
 
100 gr bitter çikolata (parçalanmış)
21 gr (1 buçuk yemek kaşığı) tereyağ
2 tatlı kaşığı vanilya özütü
80 gr (1/3 su bardağı) krema
70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
1 yemek kaşığı toz espresso
1/4 tatlı kaşığı tuz
 
Martha Stewart 'tan uyarlanmıştır.

Önceki ve Sonraki
Haberler