YAŞAM - YEME - İÇME
Enginarlı ıspanaklı kiş 'Blondiechef' İzem Armağan, bu kez baharın habercisi enginarla lezzetli mi lezzetli bir tarif hazırladı sizler için...
Enginar mevsimi gelmişken bu güzel sebzeden yararlanmamak olmazdı. Ne de olsa toprak ana bize bu ay en güzelinden enginar verdi.
- Malzemeler: • Tart için: 1 su bardağı un, 1 adet yumurta, 5 yemek kaşığı tereyağı, ¼ su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz
• 1 demet ıspanak saplarıyla
• 2 adet soyulmuş enginar
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella
• 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı toz muskat
• Tuz ve karabiber


- Yapılışı: • Hamur için unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın.

• Üzerine yumurta, tereyağı ve tuz koyup karıştırın. Azar azar süt ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

• Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın.

• Kabuklarını soyduğunuz ve içini çıkardığınız enginarları rendeleyin.

• Ispanakları ince ince doğrayıp kenara alın.

• İnce ince doğradığınız soğanları az bir zeytinyağı ile tavaya alıp renkleri pembeleşinceye kadar pişirin.

• Enginarları, ıspanakları ve sarımsağı orta ateşte soğanlarla birlikte 5 dakika kadar pişirin.

• İçerisine kremayı,muskatı,ve 3 yemek kaşık tereyağını ekleyip 1-2 dakika bu şekilde pişirme işlemine devam edin.

• Ocaktan kenara alıp içerisine mozzarella ve parmesan peynirini koyup karıştırın. Eridiğinden emin olduktan sonra 2 adet yumurtayı içerisine ekleyip karıştırın ve kenara alın.

• Tart kalıbınızı unlayıp merdane yardımıyla açtığınız hamuru hiçbir yeri hava almayacak şekilde yerleştirin.

• İçerisine hazırlamış olduğumuz enginarlı karışımı ilave edip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisine dikkatlice yerleştirin.

• 25-30 dakika arası piştikten sonra bir kürdan yardımıyla içerisini kontrol edip misafirlerinize sunabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki
Haberler