YAŞAM - YEME - İÇME Diyet poğaça tarifi Bu hafta diyette olanları sevindirecek, kahvaltı sofralarını mis gibi kokusuyla saracak masum bir poğaça tarifi sizleri bekliyor. 24 PAYLAŞIM
profil
Damla Şeftalicioğlu
12.08.2017
Banner

Malzemeler

-420 gr (3 su bardağı) tam buğday unu
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-240 gr (1 su bardağı) yoğurt
-2 adet yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzerine sürmek için ayrılmış)
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Bir tutam dereotu (ince ince kıyılmış)

İç malzemesi;
-150 gr az yağlı beyaz peynir(veya lor peyniri)
-Bir tutam dereotu (ince ince kıyılmış)

Yapılışı

Öncelikle yumurtalardan birinin sarısını ayrı bir kaseye alın, onu poğaçaların üzerine süreceğiz.

Bir yumurta, yumurta beyazı, yoğurt, zeytinyağını çırpın.

Ayrı bir kapta unun 1 su bardaklık kısmı, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.

İki karışımı birbirine karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Kalan 2 su bardağı unu azar azar gözlemleyerek ekleyin. Ben tamamını eklemiştim fakat unun tazeliğine göre değişir, daha az un da isteyebilir.

Hamur yumuşak fakat ele fazla yapışmayan bir hamur olmalı. En son kıyılmış dereotunu da ekleyin ve yoğurun.

Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.

Hamuru 20 adet parçaya ayırın. Hepsini tek tek yuvarlayın.

Bir kasenin içinde peyniri ufalayıp dereotuyla karıştırın.

Yuvarladığınız hamurları elinizle tezgahta açıp ortasına birer çay kaşığı peynirli karışımdan koyun ve parmak uçlarınızla güzelce kapatın.

Tepsiye hepsini dizin ve yumurta sarısını fırçayla üzerlerine sürün. Keten tohumu veya çörekotu serpiştirip fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.

Üzeri kapalı bir kapta tazeliğini 4-5 gün koruyacaktır.

Önceki ve Sonraki
Haberler