YAŞAM - YEME - İÇME
Çikolatalı tartölet tarifi Yine bir çikolata krizine ilaç gibi gelecek tarif sizi bekliyor!

Tabanı pişirilmiyor, blenderda çekip tartöletlerinize yayıyorsunuz ve kremasını da yapıp döküyorsunuz! Süper pratik! Tabanının Oreo lezzeti bir yana, çikolata ganaj kremasının pürüzsüz kıvamı başka bir yana... Kısa süre içinde tadabilecek olmak ayrı yana...

Bir çikolatakolikseniz ve kendinizi mutlu etmeye ihtiyacınız varsa doğru adres bu tarif! 

Çikolatalı Tartölet 

Tabanı için Malzemeler

30 adet Oreo kurabiyesi
35 gr parçalanmış bitter çikolata
6 yemek kaşığı tereyağ 

 
Yapılışı
 
- Kurabiyeleri blenderda toz haline gelene kadar çekin. Bir kaba aktarın. 
- Mikrodalgada (veya ocakta) tereyağını eritin ve küçük parçalanmış çikolatalarınızı içine ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın. 
- Bu karışımı toz kurabiyenizin üzerine dökün ve spatula ile birbirine yedirin. 
- 3 adet tartöletin tabanına paylaştırın, tatlı kaşığı veya elinizle yayın ve buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın. 
 

Çikolatalı Ganaj Kreması için Malzemeler

- 225 gr parçalanmış bitter çikolata
- 295 gr (1 buçuk su bardağı) krema
- Yarım tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel) 

Yapılışı

- Ufak boy bi tencereye kremayı koyup ısıtın. Isındıktan sonra altını kapatıp çikolataları ekleyin ve çikolata eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın. Vanilya özütünü de ekleyin.
- Tartöletlerinizi buzdolabından çıkartıp içlerine paylaştırın (biraz artabilir) ve yine buzdolabına koyun.
- Üzerindeki kreması donana kadar buzdolabında muhafaza edin ve sonra taze meyvelerle servis edin. 
Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler