YAŞAM - YEME - İÇME

Balkabaklı cheesecake tarifi

Yaptığı pastalarla bizi büyüleyen Bengi Kurtcebe, sizler için özel hazırladığı tariflerle buseterim.com.tr'de olacak! İlk tarifi ise adeta bir sonbahar klasiği balkabaklı cheesecake...

Balkabaklı cheesecake tarifi
Bir sonbahar klasiği balkabaklı cheesecake tarifi

Herkese merhaba! Uzun süredir gerçekleştirmek istediğim blog hayalimin ilk adımını burada atmış bulunuyorum. Kutlamalar başlasın! Instagram’dan beni takip ediyorsanız pastalarımı zaten biliyorsunuz. Ancak pastalardan daha meraklı olduğum bir konu ise kendimi beslemek...

Bir süredir evde kendime yaptığım #dolaptanevarsa tariflerini Instagram hikayelerimde paylaşmaya başladım ve sizlerden çok olumlu tepkiler aldım. Boş durur muyum hemen kitap yazıyorum. Derdim şu, yemek yapmak zor değil! Yapışımız yanlış sadece, biraz kendine güven, doğru malzemeler, dolu bir kiler ve biraz hayalgücü ile yapamayacağınız yemek yok! Tariflerim ruhunuzu ve elinizi yormadan, midenizi ve sizi besleyecek kolaylıkta, şimdiden iyi eğlenceler diliyorum, haydi mutfağa!

Şimdi gelelim ilk tarifimize, malum havalar soğudu, mayolar bikiniler tavan arasına kalktı, bünyeler şeker istemeye başladı. Balkabağını oldum olası çok sevmişimdir, hazır tezgahlar turuncu balkabaklarıyla dolup taşarken bize de Balkabaklı cheesecake yapma görevi düştü!

Balkabaklı Cevizli Cheesecake (8 kişilik)

Balkabağı püresi için:

-4 dilim balkabağı
-2 çorba kaşığı esmer şeker
-1 fiske tuz
-1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
-Yarım çay kaşığı toz zencefil
-1 çay kaşığı tarçın

Cheesecake tabanı için:

-1 paket yulaflı bisküvi
-Yarım çay kaşığı tarçın
-2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
-1 çay bardağı kırılmış ceviz

Cheesecake harcı için:

-400 gr labne
-1 çay bardağı esmer şeker
-1 fiske tuz
-1 tatlı kaşığı un
-2 yumurta ve 1 yumurta sarısı
-1 su bardağı çırpılmış krem şanti
-2 su bardağı balkabağı püresi(tarifi yukarıda)

-Üzerini süslemek için ceviz

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Cheesecake yapmanın püf noktalarından biri, tüm malzemelerin oda sıcaklığında, aynı derecede olmasıdır, soğuk malzemeleri tezgaha çıkartıp bekletin. Bir borcamın içinde ince ince doğradığınız balkabaklarını, eritilmiş tereyağı, tuz, zencefil, tarçın ve esmer şekeri harmanlayıp yarım saat veya yumuşayana kadar fırında arada çevirerek pişirin. 

 

Fırından çıkan balkabaklarını çatalla ezin, soğumaya bırakın. Fırını cheesecake pişirmek için 120 dereceye ayarlayıp, soğutun.

Derin bir kapta şeker, baharatlar ve unu karıştırın. Oda sıcaklığındaki labneyi ekleyip topak kalmayana kadar çırpın. Cheesecake yapımında çatlamaya neden olan şeylerden biri fazla çırpıp harcın içine hava yüklemektir, çok çırpmayın. 

 

Yumurtaları teker teker ekleyin, soğuyan balkabağı püresini de ekleyip iyice yedirin. En son çırpılmış krem şantiyi de bir spatulayla yedirip homojen bir görüntü elde edince harcı rahat bırakın.

 

Cheesecake kalıbınızın etrafını yağlı kâğıt veya alüminyumla sarın. Yulaflı bisküviyi ezin, eritilmiş tereyağı, kavrulmuş ceviz ve tarçını ekleyin. Cheesecake kalıbının altına döküp bir kavanozla ezip, iyice sıkıştırın.

 

Cheesecake harcını dökün, 120 derece fırında 30-40 dakika sallayınca ortası çok az titreyecek kıvama gelene kadar pişirin. Cheesecake fırından çıktığında kalıbın etrafından bir bıçak geçirin ki çatlamasın. Üzerini temiz bir bezle örtüp, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup 1 saat dinlendirin. Üzerini tam cevizlerle süsleyip, servis edin, afiyet olsun!

 

 
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog