YAŞAM - YEME - İÇME
Balkabağı çorbası tarifi
Kışa en çok yakışan çorbalardan balkabağını farklı bir tarifle denemeye ne dersiniz?

Balkabağı kış aylarının en verimli ürünlerinden biri. İster tatlıda kullanın ister tuzlu yemeklerinizde... Bakalım bu tarifi beğenecek misiniz?

- Malzemeler: • 1 adet balkabağı (soyulmuş ve temizlenmiş )
• 500 ml kemik suyu
• 2 adet havuç
• 1 adet patates
• 2 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 adet limon
• 1 demet maydanoz
• 15 gram un ( 1 yemek kaşığı )
• 50 gram tereyağı
• Tuz ve karabiber
• Baharat Buketi ; 1 tane defne yaprağı, 1 yaprak pırasa, 1 demet maydanoz, 1 demet taze kekik
• Sunum için 10 gram kırmızı karabiber turşusu, 1 demek dereotu, 1-2 dilim kabak, 1 adet yuvarlak sebze şekillendirici mutfak gereci


- Yapılışı: • Soğan, havuç, balkabağı ve sarımsağı gelişi güzel doğrayınız. Tencerenizin içerisine önce soğanları alıp hafif karamelize olana kadar kavurunuz.

• Bu sırada patateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra 5 dakika kadar suda bekletiniz. Böylece nişastasını salmış olacak.

• Soğanları eklediğiniz tencerenin içerisine havuçları, ve balkabağını atınız. 5 dakika kadar bu şekilde kısık ateşte pişiriniz.

• Patatesleri ve sarımsağı da atıp hafifçe pişirme işlemine devam ediniz. Daha sonra hazırlamış olduğunuz Baharat buketini çorbanın içerisine atınız.

• Yavaş yavaş kemik suyunu ekleyip bu şekilde 10 dakika kadar haşlayınız. Baharat buketini çıkartıp. Çorbayı blenderden geçiriniz. Homojen bir kıvam elde edene kadar mikserden geçirme işlemine devam ediniz. Tuzunu ve karabiberini kontrol ediniz.

• 1 dilim kabağın içerisinden sebze şekillendirici ile yuvarlak kabak dilimleri çıkartınız. Çıkarttığınız bu minik yuvarlakları bir tencerede 1 kaşık tereyağı ile hafifçe soteleyip kenara alınız.

• 50 gram tereyağını tencereye ilave ediniz. Erimekte olan tereyağının üzerine bir kaşık un ilave edip hafifçe kavurunuz. Rengi dönene kadar bu şekilde kavurabilirsiniz. İçerisine 1 adet limon suyunu sıkıp kavurma işlemine devam ediniz.

• Hazırladığınız karışımı çorbanın içerisin ilave edip 5-6 dakika kısık ateşte pişiriniz.

• Sunum sırasında kase çorbanızı koyup üzerine önceden hazırlamış olduğunuz kabaklarınızı ilave ediniz ve üzerine bir dereotunu ve karabiberi atıp süsleyebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler