YAŞAM - YEME - İÇME Tok tutan sahur menüsü Tok tutan ve susatmayan bir sahur menüsü mü arıyorsunuz? İdil Yazar tava böreği, yumurta salatası ve vişne kompostosundan oluşan bir menü hazırladı.
profil
İdil Yazar
16.05.2019
Tok tutan sahur menüsü

Malzemeler
•    2 adet organik yumurta,
•    2+1/2 yufka 
•    1 bardak eski kaşar,
•    Biraz paprika,
•    ¾ bardak tereyağı,
•    1 bardak süt


Nasıl Hazırlanır?
• Yumurtaları bir kasenin içine kırın. 
• Eritilmiş tereyağı ve ardından sütü de ekleyin ve karışımı güzelce çırpın. 
• Az miktarda tuz serpin, karabiber ve biraz da paprika ekleyin çırpmaya devam edin. 
• Böreği pişireceğiniz tavayı tezgahın üzerine alın. 
• Tavanın tabanına biraz zeytinyağı alın ve elinizle yağı tavaya yedirin. 
• Yufkalardan birini tavaya alın ve kenarları dışarıda kalacak şekilde ortasına yerleştirin. 
• Kalan yufkalardan birini elinizle gelişi güzel koparın ve hazırladığınız yumurtalı karışıma batırıp güzelce yedirin. 
• Daha sonra yufka parçalarını tavadaki yufkanın ortasına alın. 
• Hazırladığınız sostan bir miktar da tavaya yerleştirdiğiniz yufkaların üzerinden gezdirin. 
• Kaşar peynirini elinizle gelişi güzel ufaltın ve onları da yufkaların üzerine serpin. 
• Kalan yufkayı da yumurtalı karışıma batırın ve onu da peynirlerin üzerinden bırakın. 
• Yufkaların üzerine, kasede kalan sostan biraz daha gezdirin. 
• Son olarak alt tabana yerleştirdiğiniz yufkanın sarkan kısımlarını üzerinden kapatın ve tavayı ocağa alın. 
• Tavanın kapağını kapatın ve altı güzelce pişene kadar pişirin. 
• Bir tarafı piştikten sonra tavayı kapağı ile birlikte ters çevirin ve bu kez de böreğin diğer tarafını çevirin. 
• Böreği bir servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin. 


 


Malzemeler

•    1 orta boy salatalık,
•    1 orta boy kırmızı biber,
•    2 yemek kaşığı doğranmış taze nane,
•    2 yemek kaşığı konserve dilimlenmiş mantar,
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı, 
•    5 adet doğranmış çeri domates,
•    5 adet haşlanmış yumurta,
•    1 yemek kaşığı doğranmış ceviz,
•    2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin,
•    Tuz
•    Karabiber


Nasıl Hazırlanır?
• Kırmızı biber, domates, zeytin ve salatalıkları doğradıktan sonra derin bir salata kasesinin içinde birleştirin. 
• Ardından dilimlenmiş mantarı, doğranmış cevizi ve nane yapraklarını da ilave edin. 
• Üzerine biraz tuz serpin ve zeytinyağı da gezdirdikten sonra tüm malzemeleri harmanlayarak güzelce karıştırın. 
• Yumurtaları haşlayın ve halka şeklinde dilimledikten sonra salatanın üzerine yerleştirerek servis edin. 

 


Malzemeler


• 1.5 litre su, 
• 2 bardak kiraz konservesi (Metro Chef’in konservesini tercih edebilirsiniz) 
• Yarım limonun suyu,
• 1 çubuk tarçın,
• 2 çorba kaşığı toz şeker


Nasıl Hazırlanır?
• Suyu bir tencerenin içerisine alın. 
• Ardından şekeri de ekleyin. 
• Son olarak suyu süzülen kirazları, limon suyunu ve tarçını da ekleyip tencereyi ocağa alın ve altını açın. 
• Şeker iyice eriyip ağırlaşana kadar ortalama 15 dakika orta ateşte pişirin. 

 


Önceki ve Sonraki
Haberler