YAŞAM - YEME - İÇME

Tavada mısır ekmeği tarifi

Kahvaltılarda glutensiz ekmek arayışında olanlar için bir alternatifim var; tavada mısır ekmeği. Çocukların severek tükettiği mısır ekmeği için püf noktalar yazımızda...

profil
Ceren Demirel
10.11.2019
Tavada mısır ekmeği tarifi

Malzemeler:


•    1 bardak mısır unu (Mısır gdo’lu bir ürün çoğunlukla. Lütfen mısır ununuz organik olsun)
•    Yarım bardak oda sıcaklığında su
•    Kibrit kutusu kadar rendelenmiş beyaz peynir
•    Kekik & Tuz

 

Yapılışı :


•    Tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Krep hamurundan katı, ekmek hamurundan yumuşak bir kıvam olacak.
•    Tavaya biraz zeytinyağı koyup harcı dökün. Kapağı kapalı altı kısık olarak her iki tarafını da pişirin.
•    İster peynirle yiyin ister bal & kaymakla, keyif sizin…

Afiyet olsun.
 

Önceki ve Sonraki
Haberler