YAŞAM - YEME - İÇME

Sedef İybar'dan özel bayram menüsü

Sedef İybar, buseterim.com.tr okuyucularına özel bayram menüsü hazırladı. Sarı biber çorbası, iç bakla piyazı, dana pirzola ve fırın sütlaçtan oluşan menüyle misafirlerinizle birlikte keyifli ve lezzetli bir bayram sofrası sizi bekliyor. Bayrama sayılı günler kala şimdiden hazırlıklar başlasın!

profil
BT Ekip
1.07.2016
Sedef İybar'dan özel bayram menüsü

Malzemeler
5 adet sarı dolmalık biber
2 adet patates
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 litre sebze suyu
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı
Biberleri közleyin. Patatesleri rendeleyin. Soğan ve sarımsağı bütün olarak diğer malzemelerle tencereye ekleyin ve kısık ateşte iyice kaynatın. Çorbayı blenderdan geçirmeden önce soğanı çıkarın ve blenderdan geçirin. Sıcak olarak servis edin.

 

 

Sedef İybar'dan özel bayram menüsü

Malzemeler
500 gram ayıklanmış iç bakla
3-4 dal taze soğan
1 demet dereotu
1 bağ maydanoz
1 adet domates
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı bal
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı
Baklaları haşlayın. Taze soğan, dereotu, maydanoz ve domatesi ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırın ve servis edin.

Sedef İybar'dan özel bayram menüsü

Malzemeler
600-700 gram dana pirzola
10-12 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
250 gram cherry domates
1 adet havuç
3-4 dal taze kekik
3-4 dal adaçayı
1 adet kök rezene
1 çay bardağı sebze suyu
Zeytinyağı
Tane karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Arpacık soğan, jülyen doğranmış havuç, rezene, sarımsak, tane karabiberi zeytinyağında 10 dakika soteleyin. Sebze suyu ve tuzunu ekleyin. Sebzeler bir miktar yumuşayınca doğranmış domatesleri ilave edin.
Etleri fırına girebilir bir tencerede arkalı önlü pişirin. Üzerine diğer tenceredeki harcı aktarın. Onun üzerine de kekik, adaçayı, tuz koyup bir kapakla veya folyo ile kapatın. 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Ardından servis edin.

 

Sedef İybar'dan özel bayram menüsü

Malzemeler
1 litre süt
3-4 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı pirinç
1 paket vanilya
50 gram çiğ krema
1 bardak su

Hazırlanışı
Pirinç ve suyu 20 dakika kaynatıp süzün. Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. İçine vanilya, pirinç ve pirinç ununu ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın. Daha sonra krema ve balını ekleyip bir miktar daha karıştırın ve sütlacı kiremit kaplara eşit olarak pay edin. Bu şekilde 1 saat soğutun ardından üzerinin kızarması için 180 derecede 15 dakika fırınlayın. Ardından servis edin.

Sedef İybar'dan özel bayram menüsü
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog