YAŞAM - YEME - İÇME

Salep nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerinin lezzeti salep evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir içecek. Ceren Demirel püf noktalarıyla paylaştı...

profil
Ceren Demirel
8.12.2019
Salep nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerinin en lezzetli içeceğidir salep... Lütfen hazır almayın. Etiketini okuduğunuzda siz de göreceksiniz ki içi şeker, yapay tatlandırıcı ve katkı maddesi dolu. Gerek malzemeleriyle gerek yapım süreciyle düşünecek olursak salep evde kolayca hazırlanabilen bir içecektir.


Malzemeler:
•    1 bardak süt
•    1 çubuk tarçın
•    1 çay kaşığı toz sahlep (çok dolu olmayacak)
•    1 tatlı kaşığı bal

Süslemek için:
•    Toz tarçın

Yapılışı :
•    1 bardak süte 1 çubuk tarçın ve 1 çay kaşığı toz salep ekliyoruz, kısık ateşte süt kaynayıp salep kıvamını alana kadar hep karıştırarak kaynatıyoruz. Sık sık karıştırmamız önemli, aksi takdirde salep dibe çöküp yapışacaktır.
•    Süt kıvam alınca çubuk tarçını çıkarıp bardağa döküyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı bal koyup karıştırıp üstünü de tarçınla süslüyoruz.
•    Soğuk kış gecelerinde afiyetle içiyoruz :)

Önceki ve Sonraki
Haberler