YAŞAM - YEME - İÇME

Pişirme gerektirmeyen kurabiye tarifi

Kurabiye yaparken hazırladığınız hamurun tadına bakmayı seviyorsanız, bir de pişirme gerektirmeyen kurabiyeyi deneyin. İdil Yazar pratik ve lezzetli bir tarif paylaştı...

profil
İdil Yazar
7.07.2019
Pişirme gerektirmeyen kurabiye tarifi

Herkese merhaba! Sizlere yine nefis bir tarifim var. Birlikte, pişirme gerektirmeyen ve yenilebilir kurabiye hamuru yapacağız. 

Kurabiye yaparken hazırladığınız hamurun tadına bakmayı seviyorsanız, bir de bu kurabiye hamuru tarifini deneyin. Yumurtasız olarak hazırlandığı için yemesi tamamen güvenlidir. Ayrıca, oldukça pratik bir lezzettir. Yanında bir bardak soğuk süt ya da sütlü bir kahve ile birlikte pratik ve tatlı bir atıştırmalık olarak servis edilebilir. 
Yenilebilir kurabiye hamurunda bulunan malzemelerin çoğu normal kurabiye hamuru ile aynı olsa da, çiğ olacağı için yumurta ve pişirme gerektirmediği için hamur kabartma tozu gibi malzemeler kullanılmıyor. Sadece una kısa bir ön pişirme işlemi uyguluyoruz ve ardından malzemeleri birleştirip lezzetli bir kurabiye hamuru hazırlıyoruz. Mutfağınızda bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu çikolatalı yenilebilir kurabiye hamurunun nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım… 

 

 Malzemeler 
•    1 bardak damla çikolata
•    Yarım bardak esmer şeker
•    Yarım bardak tereyağı (oda sıcaklığında)
•    2 çorba kaşığı vanilya özütü
•    2 çorba kaşığı süt
•    1 bardak un
•    Yarım bardak şeker


Hazırlanışı
•    Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve unu tepsiye aktarın. 
•    Fırını 180 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına verip unu 10 dakika kadar pişirin. 
•    Tepsiyi fırından çıkarın ve biraz ılıması için tezgahın üzerinde bekletin. 
•    Şekeri ve tereyağı derin bir kaseye alın ve malzemeleri güzelce çırpın. 
•    Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra, vanilyayı ve ardından sütü de ekleyip tekrar çırpın. 
•    Ilıyan unu da ekleyin ve hamur kıvamı elde edene kadar çırpmaya devam edin. 
•    Daha sonra çikolataları ilave edin ve bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştırın. 
•    Hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. 
•    Hamurdan parçalar koparın ve elinizle top şeklini verip bir tepsinin üzerine dizin. 
•    Kurabiyeleri 30 dakika daha buzdolabında dinlendirin ve servis tabağına alın. 


Afiyet olsun...

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog